Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Οι καλύτεροι πατατοκεφτέδες της γιαγιάς μου


Οι καλύτεροι πατατοκεφτέδες που έχω φάει είναι της γιαγιάς μου. Κάθε καλοκαίρι που πήγαινα στη Σύρο για να την επισκεφτώ γευόμουν τους πατατοκεφτέδες της και τρελαινόμουν!
Μαλακοί κεφτέδες πατάτας, τραγανοί απέξω και μια μυρωδιά ... μμμ, ατελείωτη. Η συνταγή απλή και εύκολη.

Χρειαζόμαστε 4 μέτριες πατάτες βρασμένες, ένα κρεμμυδάκι ξερό, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, λίγο μαϊντανό και λίγο άνηθο, 1κγ ξερό δυόσμο, 1κσ λάδι, 1 αβγό, αλάτι και πιπέρι. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά για να δέσει το μίγμα. Όλα τα μυρωδικά σας θα πρέπει να είναι ψιλοκομμένα!

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σας μαζί σε ένα λεκανάκι μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα σας και τις ρολάρετε μέσα σε φρυγανιά ανακατεμμένη με αλεύρι.

Τηγανίζετε τους πατατοκεφτέδες σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν. Τους αποσύρετε από το τηγάνι και τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το πολύ λάδι. Αυτό ήταν!

Οι πατατοκεφτέδες είναι κατάλληλοι για πικ νικ και εξαιρετική καλοκαιρινή συνοδεία στο μπάνιο σας και στα ψαράκια που θα τηγανίσετε. Επίσης, είναι τέλεια για παιδικό πάρτυ αν τα πλάσετε μικρές μπαλίτσες και τα τηγανίσετε σε ένα βαθύ τηγάνι ή στη φριτέζα.

Ααααχ, τι μου θυμίσατε τώρα!

Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

Chit chat!!!