Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Γλυκό κουταλιού φράουλα με ολόκληρες φράουλες


Είναι η πρώτη φορά που το έφτιαξα αλλά ομολογώ ότι τα κατάφερα άψογα. Ολόκληρες φράουλες, πολύ καλή πυκνότητα σιροπιού, απέραντη γλύκα!

Λίστα για ψώνια
1κιλό φράουλες καθαρισμένες
600γρ. ζάχαρη 
χυμό ενός πορτοκαλιού
3-5 φύλλα μέντας

Καθαρίζω ένα κιλό φράουλες προσέχοντας να μην είναι πολύ ώριμες και μαλακές και να είναι όλες μεσαίου μεγέθους και με παρόμοιο μέγεθος μεταξύ τους! 

Βάζω τις φράουλες σε μια κατσαρόλα, σκεπάζω με τη ζάχαρη, ρίχνω πάνω το χυμό του πορτοκαλιού και τα φύλλα μέντας. Αφήνω τις φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους για 4 ώρες περίπου.

Ξεκινάω και βράζω το μίγμα μου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσοχή μην σας χυθεί! Μετά από 15 λεπτά περίπου βρασμού θα αφαιρέσετε τις φράουλες και θα τις απλώσετε σε ένα ταψί να κρυώσουν, ΟΧΙ τη μία πάνω στην άλλη, και θα ρίξετε από πάνω τους παγάκια. Μια παγοκυψέλη είναι αρκετή.

Το υπόλοιπο σιρόπι θα συνεχίσετε να το βράζετε για 15-30 λεπτά για να δέσει, ανάλογα με τα υγρά που έχουν βγει. Μην περιμένετε να είναι σφιχτό όμως. Μετά από μισή ώρα αφήστε το σιρόπι στην άκρη να ξεκουραστεί και να κρυώσει και πιάστε το την επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα βράστε το ξανά για 15 λεπτά περίπου προσθέτοντας και το ζουμί που θα έχουν βγάλει εκ νέου οι φράουλες μέσα στο ταψάκι. Πάντα να έχετε υπόψη σας ότι όσο κρυώνει θα δένει. Όταν είναι πια έτοιμο και κρύο ρίξτε μέσα τις ολόκληρες φράουλες σας!

Μην δυσανασχετείται, δεν είναι μπελαλοδουλειά εφόσον θέλετε τις φράουλες ολόκληρες, διαφορετικά αφήστε τις φράουλες μέσα από την πρώτη στιγμή και μην τις βγάλετε καθόλου.

Φιλιά, Φωτεινούλα 

2 σχόλια:

  1. Πωπωπω....... Υπέροχη ιδέα!!!! Μη σου πω πως θα την φτιάξω το ΣΚ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μου στείλεις εντυπώσεις από το αποτέλεσμα οπωσδήποτε!

      Διαγραφή

Chit chat!!!