Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Κουλουράκια βανίλιας - σοκολάτας και γεμιστά!

Τη συνταγή τη βρήκα πάνω στη συσκευασία μιας ζάχαρης και αποφάσισα να τη δοκιμάσω. Ανεπανάληπτη! Μπισκοτοκούλουρα με γεύση βανίλιας-σοκολάτας. Εξαρτάται από τη θερμμοκρασία ψησίματος.
Χτυπάμε στο μίξερ μία πλάκα βιτάμ (250γρ.) με 250γρ. καστανή ζάχαρη μέχρι να ενοποιηθούν και, στη συνέχεια, προσθέτουμε 3 αβγά ρίχνοντας τα ένα ένα. Πάντα περιμένουμε να ενοποιηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μία βαθιά λεκάνη και προσθέτουμε 750γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 80γρ. γάλα, 1/2κγ σόδα και 1 βανίλια.

Πλάθουμε τα μπισκότα μας ώστε να έχουμε μία όμορφη ζύμη και τοποθετούμε κουταλιές ζύμης πάνω στη φόρμα σιλικόνης. Ψήνουμε στους 175οC για 20-25λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα σκεπάσουμε για να μην μαλακώσουν. Αποθηκεύουμε σε καλά κλεισμένο τάπερ!

Πρόταση 1: Ρίξτε μέσα στη ζύμη κομμάτια κουβερτούρας και θα έχετε εύκολα και γρήγορα μπισκότα βανίλιας - σοκολάτας.

Πρόταση 2: Τοποθετήστε κομμάτια σοκολάτας πάνω σε κάθε μπισκότο και θα έχετε μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας.

Πρόταση 3: Γευστική παραλλαγή. Προσθέστε ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με τα κομμάτια σοκολάτας.

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!