Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών porcini αρωματισμένη με μέντα


Νόστιμο και τρυφερό το ψαρονέφρι δημιουργεί όμορφα πιάτα!

Επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα και θέλω να γευτώ ένα διαφορετικό κομμάτι κρέατος πέρα από τα αρνιά, τα κατσίκια και τα ψητά.

Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα βάζουμε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό να μουλιάσουν.

Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και μπήγουμε μέσα στο κρέας του σκελίδες σκόρδο. Μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το ψαρονέφρι σε βούτυρο από όλες τις πλευρές του, σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Όταν ψηθεί εξωτερικά καλά, χωρίς να καεί, το αποσύρουμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό σε ένα πιάτο. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω στο τηγάνι 2 κρέμες γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και 2κσ από τους χυμούς τους. Συνεχίζουμε και βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για να δέσει, θα χρειαστεί περίπου για 20 λεπτά, και προσθέτουμε 1/2κγ μέντα ξερή.  

Πριν σβήσετε τη σάλτσα, βάλτε το ψαρονέφρι μέσα για να ζεσταθεί και να πάρει τις μυρωδιές της μέντας.

Σερβίρουμε το πιάτο μας με ρύζι και κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες. Το σωστό χρώμα του κρέατος είναι ένα ελαφρύ ροζ, οπότε όταν το δείτε μην σας δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είναι άψητο!

Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Ωραίο και φίνο κρέας το ψαρονέφρι.
    Σαφώς ταιριάζει με μανιτάρια!
    Ωραίος και ο συνδυασμός του με τη μέντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!