Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Λικέρ φράουλας, το απίστευτο!


Αυτό το λικέρ φράουλας είναι το καλύτερο λικέρ της μαμάς μου. Δια χειρός της η συνταγή και η γεύση... αξεπέραστη! ίσως το καλύτερο λικέρ που υπάρχει!!!

Λίστα για ψώνια
700ml κονιάκ, ρακί ή τσίπουρο
1κιλό  φράουλες
2φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
2-3 φυλλαράκι δυόσμο
2-3 φυλλαράκια μέντα
2κσ γρεναδίνη (προαιρετικά)


Ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας στα δύο τις φράουλες και τις τοποθετούμε σε μια βαθιά λεκάνη ή σε μια μεγάλη γυάλα. Προσθέτουμε στη λεκάνη (ή στη γυάλα) το αλκοολούχο ποτό, τη μέντα και το δυόσμο. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε και τη γρεναδίνη για να ενισχύσετε το χρώμα του!

Αφήνω το μίγμα σκεπασμένο με μιά μεμβράνη μέσα στο ψυγείο για 4 - 24ωρα. Στη συνέχεια, βγάζω από το ψυγείο, βάζω το μίγμα σε μια μεγάλη γυάλα και προσθέτω τη ζάχαρη. 

Αφήνω τη γυάλα έξω από το ψυγείο για άλλα 2 - 24ωρα, σε φωτεινό μέρος αλλά μέσα στο σπίτι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σουρώνω για να κρατήσω τυχόν σπόρια και τριχούλες και φυλάσσω σε περίτεχνο γυάλινο μπουκάλι!

Καλή σας απόλαυση! Βάλτε κι ένα παγάκι μέσα και καλά κέφια!

Φιλιά, Φωτεινούλα

4 σχόλια:

  1. Πωπω εύκολο και γρήγορο!! Καλό μήνα Φωτεινούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα! Το λικέρ διατηρείται στο ψυγείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά! Ακόμα καλύτερα για να το έχεις έτοιμο δροσερό όποτε θελήσεις!

      Διαγραφή

Chit chat!!!