Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Πούδρα αμυγδάλου για τα γλυκά σας


Η πούδρα αμυγδάλου είναι το απόλυτο συστατικό για να φτιάξετε αμυγδαλόπαστα!

Μπορείτε να την αγοράσετε έτοιμη ή να την φτιάξετε μόνοι σας!

Θα χρειαστείτε αμύγδαλα χωρίς αλάτι. 

Βράζουμε το νεράκι και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα. Αφήνουμε αρκετή ωρίτσα για να ξεκολλήσει η φλούδα τους από την ψίχα και τα ξεφλουδίζουμε με μεγάλη υπομονή. Είναι λίγο επίπονη διαδικασία και για το λόγο αυτό επιστράτευσα τα παιδιά μου, τα οποία το βρήκαν άκρως διασκεδαστικό, τσίμπησαν και μερικά αμύγδαλα στην πορεία και, τελικά, η δουλειά έγινε!

Πολτοποιείτε τα αμύγδαλα στο multi. Εάν δυσκολεύεστε μπορείτε να τα απλώσετε σε ένα ταψί και να τα στεγνώσετε για λίγο στο φούρνο και, στη συνέχεια, να τα αλέσετε.

Φυλάξτε τα σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε στο επόμενο γλυκό σας ή και στο φαγητό σας. Αρωματίστε τα με ανθόνερο και χρησιμοποιήστε τα στα γλυκά ή σε ριζότα και σε σάλτσες!

Φιλιά, Φωτεινούλα

4 σχόλια:

  1. καλησπερα.πρεπει οπωσδηποτε να αρωματισω με ανθόνερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σεωσυμβούλευα να μην το κάνεις γιατί δεν απαιτούν όλες οι συνταγές άρωμα ανθόνερου όπως τα κέικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με αυτη την διαδικασια φτιαχνουμε παστα αμυγδαλου.αυτο δεν ειναι πουδρα.η παστα αμγδαλου αποτελειται απο μπλενταρισμενο ξηρο καρπο οπου η τελικη του μορφη ειναι πιχτη ενω η πουδρα ειναι σκονη που αυτο σημαινει οτι για να φτιαξεις πουδρα πρεπει να αφαιρεσεις την υγρασια και τα ελαια του καρπου κβουρδιζοντας τον καλα και μετα τον μπλενταρεις για να δημηιουργησεις μια σκονη-πουδρα του ξηρου καρπου.καλημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά θα δεις ότι αναφέρω για το στέγνωμα σε φούρνο το οποίο προσωπικά το προτιμώ από το καβούρντισμα. Ανάλογα πόση ώρα το χτυπήσεις στο μπλέντερ μπορείς να έχεις αποτέλεσμα πουδρα ή πάστα. Εάν συνεχίσεις το χτύπημα για πολύ ώρα τότε το αμύγδαλο θα βγάλει τα έλαια του και θα έχεις την πάστα αμυγδάλου που χρειάζεσαι αντί της σκόνης.

      Διαγραφή

Chit chat!!!