Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο πανέ με μπαχαρικά


Πρέπει να σας ομολογήσω ότι από τη στιγμή που δοκίμασα το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο αποφάσισα να μην ξαναψωνίσω στήθος κοτόπουλο για πανέ ή για κοτομπουκιές. Είναι πολύ πιο μαλακό και πολύ πιο ζουμερό και νόστιμο από το στήθος. 
Μπορείτε να το αγοράσετε στο σούπερ μάρκετ ή ακόμα και από το χασάπη σας. Θα ζητήσετε να σας το ετοιμάσει και θα σας δώσει και τα περισσευούμενα κοκαλάκια να κάνετε ένα ζωμό. Τίποτα δεν πάει χαμένο στην κουζίνα!

Θα χρειαστείτε 3 μπούτια κοτόπουλο για μια τετραμελή οικογένεια, μην το παρακάνουμε κιόλας! 

Θα βουτήξετε το κοτόπουλο σε μπύρα και θα το αφήσετε εκεί μέχρι να ετοιμάσετε το μίγμα για το πανάρισμα. Για το μίγμα παναρίσματος θα χρειαστείτε 10κσ φρυγανιά τριμμένη, 1κγ κουρκουμά, 2κγ πάπρικα, μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά παναρίσματος και έπειτα παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα βουτάτε στο μίγμα και έπειτα τα ρίχνετε στο τηγάνι. 

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα τηγάνι σαν σχάρα, γκριλιέρα, αυτό με τις γραμμούλες μέσα το οποίο θα έχετε "βρέξει" με ελαιόλαδο. Δεν πρέπει να κολυμπάει στο λάδι το κοτόπουλο. Στην αρχή, έχετε ζεστάνει το λάδι στο φουλ κι όταν βάλετε μέσα το κοτόπουλο χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό ώστε να αργοψηθούν μέχρι μέσα και να μην σας μείνουν άψητα μέσα και καμένα απ'έξω.

Ψήνετε για 20-30λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν αρκετά! Σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή με φρέσκια σαλατούλα. Μμμμ, θα γλείφετε και τα δάχτυλα σας. Και τα παιδιά σας; Θα το λατρέψουν! 

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!