Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Λικέρ Βερίκοκο, καλοκαιρινό


Βγήκαν τα βερύκοκα! Προσοχή, προσοχή! Φάτε άφοβα όσο πιο πολλά μπορείτε και μην πετάξετε τα κουκούτσια τους. Θα τα χρειαστούμε για να κάνουμε λικέρ! Τουλάχιστον 150 κουκούτσια ανά λικέρ!

Πλύντε και διατηρήστε τα κουκούτσια μέσα σε ένα ξεσκέπαστο μπωλάκι και στο ψυγείο. Μην τα αφήσετε όμως για πολύ καιρό διότι κινδυνεύετε από δύο πράγματα:
1. θα μουχλιάσουν μέσα στο τάπερ
2. το εσωτερικό τους κουκούτσι θα στεγνώσει και θα είναι άχρηστο!


Λίστα για ψώνια
700ml τσίπουρο ή άλλο λευκό ποτό
50 κουκούτσια βερίκοκο
1 κιλό ζάχαρη


Στην περίπτωση που θέλετε λικέρ βερίκοκο, δεν θα τα σπάσετε τα κουκούτσια όπως στο Αμαρέτο αλλά θα τα διατηρήσετε με το κέλυφος τους.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μας μέσα στη γυάλα και τα αφήνουμε σε ηλιόλουστο μέρος για ένα μήνα. Για το λικέρ βερίκοκο δεν θα χρειαστείτε πολύ μεγάλη αναμονή, σε ένα μήνα είναι έτοιμο! Φροντίστε να ανακινείτε τη μπουκάλα για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.

Ποτηράκι, παγάκι, λικεράκι και απολαύστε καλοκαιρινές βραδιές στη βεραντούλα σας!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα

21 σχόλια:

  1. Καλη σου μερα. Παρακαλουθω το blog σου καθημερινα και εκτος των τετριμμενων συγχαρητηριων που εχεις βαρεθει να εισπρατεις σου ευχομαι ολοψυχα να βρισκεις το κουραγιο να κρατας επαφη και να ενημερωνεις ολους μας για τις διατροφικες σου επιτυχιες. Μια ενημερωση που ευχομαι να συνεχισει να γινεται καθημερινα με αυτο το παθος και την αγαπη. Λοιπον εγω και η γυναικα μου λατρευουμε τις πιττες και μαλιστα τις βλαχικες, και τις οποιες κανουμε μολις βρουμε καλα χορτα, δηλαδη αυτη τη περιοδο 2 με 3 φορες την εβδομαδα.Φτανει ομως να μη σε κουραζω αλλο. Εχω μια ερωτηση για το λικερ βερυκοκο. Ολοκληρα τα κουκουτσια με ζαχαρη και κονιακ και θα βγαλει αποτελεσμα λικερ βερυκοκο? Δεν το εχουμε κανει ποτε παρ'οτι εχουμε φτιαξει λικερ απο ο,τι μποορει να βαλει ο νους του ανθρωπου. Τελος, σε ευχαριστω για το βημα και θα τα ξαναπουμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, για το λικέρ βερύκοκο χρειάζεσαι ολόκληρα κουκούτσια αλλά για το Αμαρέτο το εσωτερικό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H fwteinh einai katapliktikh chef.....Bravo seinexise etsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα!
    Το σαιτ το ανακάλυψα τώρα και μου φαίνεται παρα πολύ ενδιάφερον!!!
    Θα ήθελα να ρωτήσω στο λικέρ βερίκοκο βαζεις μαζι ολα τα υλικά στο βάζο? και τη ζάχαρη? Και που το διατηρείς ένα μήνα? Στη σκιά ή στον ήλιο?
    Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα υλικά τα βάζεις όλα μαζί και το αφήνεις στον ήλιο για ένα μήνα. Καλή επιτυχία! Ο,τι θες στη διάθεση σου!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα και συγχαρητήρια!!
    Ετοιμάζομαι να φτιάξω το λικέρ,μπορώ στο ποτό αντί για τσίπουρο να βάλω ρακί;
    Ευχαριστώ πολύ κι εύχομαι ένα ευτυχισμένο καλοκαίρι!!
    Με εκτίμηση
    Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδιαμφισβήτητα! Ούσα Κρητικιά το προτιμώ! Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα & από μένα! Ετοιμάζομαι να φτιάξω το λικεράκι αλλά παρατηρώ τη λίστα... 50κουκουτσάκια για τα υπόλοιπα υλικά;;; Μήπως είναι 150 Φωτεινή μου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Ανώνυμε, έχεις δίκιο για το μπέρδεμα. Για το λικέρ βερύκοκο χρειάζεσαι 50 κουκούτσια ενώ για το λικέρ Αμαρέτο χρειάζεσαι 150 χωρίς κέλυφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αγαπητη Φωτεινή εάν βάλω κονιάκ αντι για λευκό ποτό πειράζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Απλά το χρώμα θα είναι πολύ πιο σκούρο.

      Διαγραφή
  11. καλησπέρα κ συγχαρητηρια για τις συνταγες σας!στο λικερ βερυκοκο,μετα από το διαστημα που θα το αφήσουμε στον ηλιο το σουρωνουμε η είναι ετοιμο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σουρώνεις κανονικά και διατηρείς σε καθαρό βάζο.

      Διαγραφή
  12. Γειά σας ! Μου άρεσε πολύ η συνταγή σας και είπα να τη φτιάξω. Ξεκίνησα 28/6 με τις ποσότητες που λέτε παραπάνω και το έχω συνεχώς στον ήλιο. Η ζάχαρη όμως κάθεται κάτω και δεν διαλύεται. Ανακινώντας το βάζο που το έχω μέσα δεν διαλύεται η ζάχαρη. Το ανοίγω και με ένα κουτάλι την ανακινώ, αλλά και πάλι αυτή κάθεται κάτω. Τι μπορεί να συμβαίνει ? Πριν μια βδομάδα πρόσθεσα κι άλλο τσίπουρο μήπως και το μείγμα έχει κορεστεί, αλλά και πάλι η ζάχαρη κάθεται στο πάτο του βάζου. Το φτιάχνω πρώτη φορά και θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως τη βοήθειά σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει να ανακινείς το βάζο καθημερινά και θα πρέπει να το έχεις βάλει απευθείας στον ήλιο.
      Όσων αφορά τη συμπλήρωση αλκοόλ θα σου βγει αρκετά πιο δυνατό κι όχι τόσο γλυκό.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση σας. Το έχω απευθείας στον ήλιο και το ανακινώ καθημερινά, αλλά η ζάχαρη παραμένει κάτω και γίνεται συμπαγής. Αν δεν το ανοίξω και δεν ανακατέψω τη ζάχαρη, αυτή δεν κουνιέται. Έτσι γίνεται και με το δικό σας ?

      Διαγραφή
    3. Όχι, αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει. Ελπίζω να είναι εντάξει τώρα το ποτό. Μήπως είχε ξεθυμάνει το αλκοόλ;

      Διαγραφή
  13. Φωτεινη καλησπερα αντι για κουκουτσι μπορουμε να βαλουμε το βερυκοκο χωρις κουκουτσι με ζαχαρι στον ηλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ουσια βρισκεται στο κουκουτσι. Δεν ξερω τι αποτελεσμα θα εχεις διαφορετικα. Μπορεις. Να το δοκιμασεις και να μου πεις!

      Διαγραφή

Chit chat!!!