Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Φιλέτο λαβράκι γεμιστό με μελιτζάνα, κολοκύθι και μανιτάρια πλευρώτους σοτέ


Δεν είναι και από τα ευκολότερα πιάτα που μπορείτε να ετοιμάσετε αλλά σίγουρα δεν είναι και δύσκολο. Θα πρέπει να φιλετάρετε το ψάρι ή να πάρετε έτοιμο φιλέτο ψαριού. Εάν δεν το έχετε ξανακάνει θα σας πρότεινα το δεύτερο, φυσικά. 

Λίστα για ψώνια 

4 φιλεταρισμένα ψάρια 
1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος
2 μελιτζάνες μέτριες κομμένες κατά μήκος
1/2 συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους
ξερή λουίζα, ρίγανη και βασιλικό
μερικές σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο


Αλατίζετε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τα σοτάρετε στη γκριλιέρα με ελάχιστο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και τα  αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. 

Πλένετε και σοτάρετε τα πλευρώτους με τον ίδιο τρόπο και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.

Αλατίζετε μπόλικο όλα τα φιλέτα ψαριού και τοποθετείται τα μισά σε καλά λαδωμένο ταψί για να μην κολλήσουν. Τα πιπερώνετε, κατά προτίμηση με πιπέρι σετσουάν, τρίβετε την ξερή λουίζα, και τοποθετείται 1-2 στρώσεις κολοκύθι, 1-2 στρώσεις μελιτζάνα και 1-2 στρώσεις πλευρώτους. Ρίχνετε τη ρίγανη και το βασιλικό πάνω από τα λαχανικά και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φιλέτα. Αλατίζετε καλά, πιπεράκι και το ελαιόλαδο σας. 

Για καλό και για κακό, ρίξτε και ένα ποτήρι νερό μέσα στο ταψί. Βάλτε και ένα σκορδάκι στην κορυφή κάθε ψαριού για λίγη μυρωδιά, προαιρετικά.

Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν τα ψάρια χωρίς να καούν και να στεγνώσουν. Όταν τα τσιμπήσετε με το πιρούνι και είναι έτοιμα, ξεσκεπάστε τα για λίγα λεπτά. 

Σερβίρετε με συνοδεία τα υπόλοιπα λαχανικά αφού τα ραντίσετε με λίγο balsamico και τα αλατοπιπερώσετε.

Σας άνοιξε η όρεξη; Και μένα!

Φιλιά, Φωτεινούλα     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!