Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Κεράσι, γλυκό ή μαρμελάδα;


Βγήκαν τα κεράσια! Το καλύτερο μου φρούτο όλου του χρόνου! Σαν αυτό δεν έχω κανένα και θα το αφήσω ανεκμετάλλευτο; Χρώμα βαθύ, κόκκινο, μοναδικό και από γεύση την πιο γλυκιά.

Η διαδικασία απλούστατη αλλά το καθάρισμα άκρως βασανιστικό και επικίνδυνο για ό,τι υφασμάτινο βρίσκεται γύρω σας! Φυσικά, θα χρειαστείτε το ειδικό εργαλείο για να βγάλετε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Φροντίστε να φοράτε ποδιά και πρόχειρα ρούχα γιατί ... πετάγονται παντού. 

Λίστα για ψώνια
1κιλό κεράσια καθαρισμένα
600γρ. ζάχαρη 
χυμό μισού λεμονιού


Αφού τα καθαρίσετε όλα, θα τα βάλετε στο κατσαρολάκι που θα τα βράσετε και θα προσθέσετε τη ζάχαρη. Αφήστε τα εκεί για μία ώρα περίπου σκεπασμένα και έπειτα βράστε τα για μισή ωρίτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν ελαφρώς συμπληρώνοντας 1κσ χυμό λεμονιού σε ένα κιλό περίπου ακαθάριστα κεράσια.

Εάν θέλετε να τα κάνετε γλυκό θα πρέπει να τα σβήσετε νωρίτερα αλλιώς, εάν θέλετε να τα κάνετε μαρμελάδα, θα τα αφήσετε να βράσουν λίγο παραπάνω.

Αφού κρυώσουν θα τα πολτοποιήσετε με το bimmer όσο εσείς θέλετε και θα τα αποθηκεύσετε σε καλά αποστειρωμένο βάζο.

Τα βάζα τα αποστειρώνουμε όπως περιγράφεται εδώ
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.com/2012/01/blog-post_3448.html

Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο για αυτή την απόλυτα καλοκαιρινή και νόστιμη μαρμελάδα πάνω σε ζεστό ψωμάκι από το φούρνο και έξω να σκάει ο τζίτζικας... λέμε τώρα!

Το γλυκό του κουταλιού σερβίρετε σκέτο ή και πάνω στο γιαουρτάκι.

Φιλιά, Φωτεινούλα  


1 σχόλιο:

  1. Ωραίο γλυκό του κουταλιού το κεράσι, αλλά και η μαρμελάδα του πολύ μου αρέσει. Την αγοράζω έτοιμη γιατί έχει πολύ λερωμένο κόπο χεχε.. Μπράβο σου, για στα χέρια σου. Καλοφάγωτο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!