Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Συκωτάκια κοτόπουλο με μανιτάρια πλευρώτους και άρωμα γλυκάνισο


Δεν θα πιστεύετε τη νοστιμιά και τη γλύκα αυτής της συνταγής! Ξεχάστε την πικρίλα του συκωτιού και δοκιμάστε την! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και στο μοσχαρίσιο συκώτι ή σε συκωταριά με τα ίδια εξαιρετικά αποτελέσματα... δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!


Για 4 άτομα θα χρειαστείτε ένα κιλό συκωτάκια κοτόπουλο, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, μισή συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους (αυτά που έχει το σούπερ μάρκετ), 2-3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο (στα μπαχαράδικα), μία σκελίδα σκόρδο, 1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί Σάμου, και, φυσικά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε;

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το συκώτι σε ελαιόλαδο, σε ένα βαθύ τηγάνι για 15 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ψηθεί καλά το συκώτι απέξω, χωρίς να καεί το κρεμμυδάκι! Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε γραμμές για να σωταριστούν κι αυτά. 

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο πατημένο και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον μισή ώρα ώστε να ψηθεί καλά το συκώτι μέχρι μέσα και να βγουν όλα τα αρώματα των συστατικών. Στο τέλος, η σάλτσα θα έχει μελώσει και θα είναι τέλεια!

Σερβίρουμε αφαιρώντας το γλυκάνισο και τη σκελίδα του σκόρδου συνοδεία δροσερής σαλάτας ή πατάτες τηγανιτές ή λευκό ρύζι. Α, και μην ξεχάσετε το ψωμί γιατί θα σας χρειαστεί!

Φιλιά, Φωτεινούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!