Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Ο πύργος της Πίζας με σοκολατένια πάβλοβα με φράουλες

Απίστευτη γλύκα, εμφάνιση, μυρωδιά!!! Σοκολατένιες μαρέγκες, σαντιγύ, φράουλες και ζάχαρη άχνη!

Λίστα για ψώνια
5 ασπράδια αβγών
120γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30γρ. κακάο σκόνη

250ml κρέμα γάλακτος
50γρ. ζάχαρη άχνη
1/2κγ. βανίλια




Αρχικά ετοιμάζουμε τις μαρέγκες μας, για 10 κομμάτια περίπου.

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ, στην υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Στο τέλος, προσθέτουμε το κακάο με απαλές κινήσεις για να μην διαλύσουμε τη μαρέγκα. 

Κόβουμε τη μαρέγκα σε δίσκους, πάνω σε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης, με τη βοήθεια του κορνέ και ψήνουμε στους 140ο Κελσίου, στον αέρα, για 40 λεπτά. Δεν πρέπει να έχετε προθερμασμένο φούρνο και πρέπει να αφήσετε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στο φούρνο πριν τις ξεκολλήσετε.

Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Διατηρείτε τη σαντιγύ στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Για να σερβίρετε τη μίνι σοκολατένια πάβλοβα τοποθετείται ένα δίσκο μαρέγκας στο πιάτο, απλώνετε τη σαντιγύ και γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες. Συνεχίζετε με μαρέγκα, σαντιγύ και φράουλα και καλύπτετε με ένα δίσκο μαρέγκας, σαντιγύ και φράουλα ξανά. Πασπαλίζετε πλούσια με ζάχαρη άχνη.

Αν δεν βρίσκετε φράουλες στην καρδιά του Χειμώνα μπορείτε να προμηθευτείτε κατεψυγμένες ή κατεψυγμένα μύρτιλα και βατόμουρα ή ό,τι άλλο φρούτο εποχής προτιμάτε.


Απόλαυση! Είμαι σίγουρη ότι δεν θα μπορέσετε να φάτε μόνο μία όση δίαιτα κι αν κάνετε!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!