Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Λαζάνια με σπαράγγια και λαχταριστή κρέμα μπρόκολου


Προχτές που πήγα στο σούπερ μάρκετ ενθουσιάστηκα για τα εξαιρετικά σπαράγγια που βρήκα και ακόμα περισσότερο για την εξαιρετική τιμή τους. Την περίοδο του χειμώνα η τιμή τους ήταν στα 8,80 ευρώ και ήταν εισαγόμενα ενώ τώρα έχουν ελληνικά με μόλις 4,50 ευρώ.
Η ιδέα προέκυψε από τα σπαράγγια που δέσποζαν στο ψυγείο σε συνδυασμό με ένα βρασμένο μπρόκολο και ένα ανοιχτό πακέτο λαζάνια. Ιδού, λοιπόν, το αποτέλεσμα!

Καταρχήν θα πρέπει να ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας.

Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Υποθέτω ότι ξέρετε πως το καθαρίζετε ή όχι; Οδηγίες θα βρείτε εδώ
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.com/2012/05/blog-post_11.html

Αφήνετε το μπρόκολο στην άκρη δίχως να το λαδώσετε και να το λεμονίσετε μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια, το πολτοποιείτε στο multi.

Καθαρίζετε και βράζετε τα σπαράγγια σε νερό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Τα σουρώνετε και τα σωτάρετε σε βούτυρο με μια σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη και τα αλατίζετε πριν τα βγάλετε από το τηγάνι.

Αφαιρείτε τα σπαράγγια από το τηγάνι και προσθέτετε 6 φέτες μπέικον κομμένο σε λωρίδες για να σωταριστεί. Σβήνετε με μια κρέμα γάλακτος 200ml, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και 1κγ μοσχοκάρυδο και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου ώστε να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη βρασμένη η σάλτσα, προσθέτετε τον πουρέ μπρόκολου και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.

Τοποθετείτε μία στρώση λαζάνια στο ταψί αφού το έχετε πασαλείψει με 100 γρ. κρέμα γάλακτος. Πάνω από τα λαζάνια αραδιάζετε τα σπαράγγια το ένα δίπλα στο άλλο και ρίχνετε την κρέμα μπρόκολου. Πασπαλίζετε με τριμμένη μοτσαρέλα και τοποθετείτε άλλη μια στρώση λαζάνια. Πασπαλίζετε με τριμμένη μοτσαρέλα και περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, δηλαδή άλλα  100γρ.


Ψήνετε στο φούρνο, στον αέρα, στους 170ο βαθμούς, με αλουμινόχαρτο έως ότου να βράσουν τα λαζάνια (μπορείτε να τα έχετε προβράσει ελαφρά τοποθετώντας τα σε βραστό νερό για 4-5 λεπτά για να κερδίσετε χρόνο). Όταν βράσουν, τα ξεσκεπάζετε για να ροδίσουν για λίγα λεπτά.

Αφήστε το φαγητό λίγο να κρυώσει πριν το σερβίρετε για να μπορεί να στέκεται όμορφα. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ... απολαύστε!

Φιλιά, Φωτεινούλα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!