Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Δροσερή σούπα φράουλας!



Τις προάλλες είχα πάρει κάτι φράουλες αλλά μέχρι να φτάσω στο σπίτι μου είχαν λιώσει οι μισές. Αδύνατον να τις πετάξω αλλά μια τέλεια ευκαιρία να τις μετατρέψω σε μια δροσερή σούπα! Θέλετε;
Θα χρειαστείτε φράουλες (φυσικά), ζάχαρη, κονιάκ, μέντα (προαιρετικά).
Καθαρίζουμε και βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπωλ με μια κουταλιά κονιάκ. Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε ζάχαρη ίση με το μισό βάρος των φραουλών σας και κονιάκ 1κσ ανά 500γρ φράουλες περίπου. Αφήστε τις φράουλες να βγάλουν τα νερά τους για πάνω από 2 ώρες. Όσο περισσότερο τις αφήσετε τόσα περισσότερα υγρά θα βγάλουν άρα μεγαλύτερη ποσότητα της σούπας σας.

Βράστε ένα κρασοπότηρο νερό με ξερή μέντα και αφήστε το να κρυώσει και να βγάλει αρώματα. Σουρώστε το.

Πολτοποιείτε τις φράουλες με το bimmer μέσα στο μπωλ που τις έχετε, προσθέτετε το υγρό μέντας και ανακατεύετε. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι μέντας αλλά τότε θα μειώσετε την ποσότητα ζάχαρης στις φράουλες.

Σερβίρετε τη σούπα φράουλας σε πιάτο σούπας ή σε ποτήρι που το έχετε βάλει για λίγη ώρα στο ψυγείο (γεμάτο με τη σούπα). Πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη ή τριμμένο μπισκότο ή κομμάτια φρέσκιας φράουλας ή τριμμένη λευκή/ μαύρη σοκολάτα. Ακόμα μπορείτε να βουτήξετε τη φράουλα σε ζεστή σοκολάτα, να την αφήσετε να στεγνώσει και να την τοποθετήσετε πάνω στην παγωμένη σούπα!

Τα 500γρ. φράουλας θα σας δώσουν περίπου 6 μέτρια ποτήρια.

Εάν θέλετε να το σερβίρετε σε κάποιο πάρτυ θα γεμίσετε σφηνάκια με τη σούπα και θα τα βάλετε στο ψυγείο. 

Μία ιδιαίτερη πρόταση επιδορπίου για το τραπέζι σας και τα πάρτυ σας!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!