Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Φραουλοπαγωτό για λίγους!!!

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό γίνεται; Δεν γίνεται! Και πιο αγαπημένο ακόμα για μικρά και ... μεγαλύτερα παιδιά, το παγωτό φράουλα!

Θα χρειαστούμε φράουλες, ζάχαρη, γάλα και κρόκους αβγών.

Πολτοποιούμε με το bimmer 400γρ φράουλες πλυμμένες και καθαρισμένες. Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τους κρόκους μαζί με 2 κουταλιές πολτό φράουλας. Σε ένα βαθύ και κρύο μπωλ ενοποιούμε τον υπόλοιπο πολτό με το μίγμα των αβγών και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μία ομοιόμορφη υφή.

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ 60γρ. ζάχαρη και 200γρ. γάλα εβαπορέ. Συνεχίζω το χτύπημα ακόμα λίγο να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά.

Εάν χρησιμοποιήσω παγωτομηχανή θα χρειαστεί να τοποθετήσω τον κάδο στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου να παγώσει και στη συνέχεια να το βάλω στην παγωτομηχανή. Διαφορετικά, βάζω το μίγμα στην κατάψυξη και ανακατεύω ανά μισάωρο μέχρι να αφρατέψει για τα καλά!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!