Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Cheesecake με κρέμα φράουλας σε μπισκότα Oreo

 

Δροσερό, εύκολο, μοναδικό με φρέσκα φρούτα και μια ιδέα σοκολάτας στο τελείωμα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για ιδιαίτερους εορτασμούς όπως η γιορτή της μητέρας! Και ιδού τι θα κεράσω τους δικούς μου για να τη γιορτάσω.

Αλέθουμε στο Multi 2 συσκευασίες μπισκότα Oreo ήτοι περί τα 20 μπισκότα. Τα αραδιάζουμε στο ταψάκι με το αποσπώμενο πλαϊνό για να μπορούμε να το σερβίρουμε αργότερα με ευκολία. Λιώνουμε 125γρ μαργαρίνη, περιχύνουμε τα μπισκότα και τα πιέζουμε καλά ώστε να κάτσουν στον πάτο του ταψιού και το βούτυρο να «βρέξει» όλα τα μπισκότα ομοιόμορφα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα φράουλας.
Σε ένα μπωλ αδειάζουμε 600γρ Philadelphia, προσθέτουμε ½ ζαχαρούχο γάλα, 1κσ χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε με το bimmer να αφρατέψει.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζαχαρούχο μπορείτε να προσθέσετε μερικές κουταλιές ζάχαρη άχνη ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε!

Πολτοποιείτε με το bimmer 10 μέτριες φράουλες και τις προσθέτετε στο μπωλ. Τέλος, χτυπάτε 100ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την προσθέτετε και αυτή στο μπωλ με απαλές κινήσεις. Η κρέμα φράουλας είναι έτοιμη!

Αν πάλι δεν θέλετε να προσθέσετε φράουλες στην κρέμα μπορείτε να την αφήσετε λευκή με το Philadelphia, το ζαχαρούχο ή την άχνη, το χυμό λεμονιού και τη σαντιγύ.

Απλώνετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετείται το ταψάκι στο ψυγείο για αρκετή ώρα για να δέσει πριν το σερβίρετε.

Γαρνίρετε το cheesecake με φρέσκιες φράουλες και πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Όλοι ξετρελάθηκαν από τη δημιουργία μου και η γιορτή της μητέρας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Φιλιά, Φωτεινούλα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!