Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Μαρμελάδα βερίκοκο, η ξεχωριστή

Δεν ξέρω για εσάς αλλά αν μου έλεγαν να διαλέξω μια μαρμελάδα που να μην είναι κόκκινη θα διάλεγα τη μαρμελάδα βερίκοκο, εσείς;


Δεν έχω να πω πολλά για αυτή τη μαρμελάδα και όσοι από εσάς παρακολουθείται το blog θα έχετε καταλάβει πλέον πως γίνονται οι μαρμελάδες. Φρούτα και ζάχαρη!

Ε, δεν αλλάζουν πολλά και σε αυτή την περίπτωση. 
Λίστα για ψώνια
1κιλό βερίκοκα καθαρισμένα
600γρ. ζάχαρη 
χυμό μισού λεμονιού

Θα καθαρίσετε τα βερίκοκα σας αφαιρώντας το κουκούτσι και κόβοντας τα στα δύο. Βεβαιωθείτε, ότι έχετε πάρει μαλακά και γλυκά βερίκοκα. Αν δεν είναι ώριμα ακόμα τη στιγμή που θα τα αγοράσετε μπορείτε να τα αφήσετε έξω από το ψυγείο 2-3 μέρες για να ωριμάσουν και να γλυκάνουν.

Τοποθετείται τα καθαρισμένα και κομμένα βερίκοκα σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τη ζάχαρη. Αφήστε τα όλο το βράδυ να βγάλουν το νερό τους και την επόμενη μέρα βράστε τα, σε χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα, ανάλογα με την ποσότητα τους, μέχρι να λιώσουν και να δέσουν. Μην αμελήσετε να τα ανακατεύετε συχνά πυκνά για να μην κολλήσουν.

Προαιρετικά, αφού είναι έτοιμη η μαρμελάδα σας,  μπορείτε να τα λιώσετε με το bimmer αλλά σας εγγυώμαι ότι ήδη θα είναι τόσο λιώμα που δεν θα χρειαστεί! Ας μείνει και κανένα κομματάκι μέσα στη μαρμελάδα να μας θυμίζει το φρούτο!    

Μπορείτε να επιλέξετε να τα βράσετε άμεσα χωρίς να περιμένετε όλο το βράδυ αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νεράκι για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας!

Προσοχή! Προσοχή! Μην πετάξετε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα! Θα ετοιμάσουμε λικεράκι βερίκοκο ή Αμαρέτο σπιτικό και χρειαζόμαστε τουλάχιστον 150 κομμάτια.

Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Η μαρμελάδα βερυκοκο είναι η πρώτη μου επιλογή στις μαρμελάδες. Μετά ακολουθούν όλες οι άλλες.

    Ωραίο χρώμα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω παλι θα τη διαλεγα και απο τις κοκκινες.... τελεια φαινεται, γεια στα χερια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!