Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Σοκολατένια μπισκότα να τα κάνεις μια μπουκιά!!!


Αφορμή για αυτά τα μπισκότα ήταν ένα σεμινάριο παρασκευής μπισκότων που παρακολούθησα πρόσφατα με την Εβίτα Παπαχαραλάμπους κι αποφάσισα να πειραματιστώ! Το αποτέλεσμα; Θεσπέσιο, νόστιμο, απολαυστικό και μυρωδάτο!

Λίστα για ψώνια
100γρ. βούτυρο 
250γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 
150γρ. τυρί κρέμα 
1 αβγό
1/2κγ. βανίλια
200γρ. αλεύρι
50γρ. κακάο



Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό και ομοιόμορφο μίγμα.

Προσθέτουμε στο μίγμα το αβγό, τη βανίλια και, τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα. Ξύνετε τον κάδο του μίξερ με τη σπάτουλα για να βεβαιωθείτε ότι έχει απορροφηθεί όλο το αλεύρι!

Σε ένα φύλλο σιλικόνης ή πάνω σε λαδόχαρτο τοποθετούμε κουταλιές από το μίγμα σε απόσταση ενός εκατοστού μεταξύ τους. Υπολογίστε ότι η ζύμη θα απλωθεί λίγο.

Ψήνετε στους 170ο για 20-25 λεπτά περίπου. Μπορεί να είναι λίγο μαλακά όταν τα βγάλετε από το φούρνο αλλά θα σφίξουν περισσότερο μόλις κρυώσουν, μην ανησυχήσετε!

Αφού κρυώσουν μπορείτε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα ή μερέντα ή να ετοιμάσετε κρέμα με λευκή  σοκολάτα ή κουβερτούρα. Τώρα αν δεν τα θέλετε σοκολατένια μπορείτε να αντικαταστήσετε την ποσότητα του κακάο με αλεύρι και να τα αρωματίσετε με ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή ένα λεμόνι.

Απλά... delicioso!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα  

1 σχόλιο:

Chit chat!!!