Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Ρυζότο καραβίδας με αστεροειδή γλυκάνισο και σαφράν


Η αλήθεια είναι ότι οι καραβίδες είναι πιο εντυπωσιακές σε ένα τραπέζι και ειδικά τα παιδιά χαίρονται να παίζουν με τις δαγκάνες τους. Τις τραβάνε, τις ρουφάνε, τις επεξεργάζονται και τελικά τις καταβροχθίζουν χωρίς πολλά πολλά λόγια. Επιλογή καραβίδας για αυτό το ριζότο και η νοστιμιά απογειώνεται!!! 

Λίστα για ψώνια
1/2 κιλό καραβίδες
2 κούπες ρύζι Arborio
3  κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές βούτυρο
5-6τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
2-3 κούπες ζωμό θαλασσινών
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και λευκό πιπέρι 

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τις καραβίδες μας. Τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου ενώ φυλάμε το ζουμάκι τους για το ριζότο. Εναλλακτικά μπορείτε να κόψετε μερικά κεφάλια από τις καραβίδες και να τα βάλετε να βράσουν απευθείας μέσα στο ριζότο όσο το ετοιμάζετε.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο δίχως να μαυρίσουν και προσθέτουμε το ρύζι για να γυαλίσει. Ανακατεύουμε συνεχώς, ρίχνουμε μέσα τον αστεροειδή γλυκάνισο και ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό ψαριού και καραβίδας σε κουταλιές, σταδιακά, μέχρι να χυλώσει το ρύζι και να ψηθεί καλά.

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μερικούς στήμονες σαφράν.

Συνεχίζετε να βράζετε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά και όταν χυλώσει δίχως να στεγνώσει προσθέτετε μερικές κουταλιές παρμεζάνας.

Σερβίρετε το ριζότο σας παρέα με τις καραβίδες και δίχως να ξεχάσετε να αφαιρέσετε τον γλυκάνισο από μέσα!

Η μυρωδιά αξεπέραστη. Σου θυμίζει ουζάκι στην παραλία, στο νησί, με το απαλό αεράκι να σου φυσάει τα μαλλιά και η ζέστη του ήλιου να σου καίει τα πόδια. Ααααχ, καλοκαιράκι ελληνικό!

Καλή σας απόλαυση!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα

1 σχόλιο:

Chit chat!!!