Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Cheesecake σοκολάτας με πολύχρωμα ζαχαρωτά!


Λατρεμένο γλυκό το cheesecake από όλους και περισσότερο για την απλότητα των υλικών του και την ευκολία στην παρασκευή του! Οι καλεσμένοι μου θα έφταναν από στιγμή σε στιγμή και έπρεπε να ετοιμάσω κάτι στα γρήγορα χωρίς όμως να είναι κάτι πρόχειρο. Άνοιξα το ψυγείο και το βλέμμα μου έπεσε πάνω σε 2 συσκευασίες philadelphia. "Cheesecake! σκέφτηκα. Αμέσως, κοίταξα στο ντουλάπι και ένα πακέτο πτι μπερ ήταν εκεί. Εξαιρετικά! Έπιασα αμέσως δουλειά.

Λίστα για ψώνια
600γρ.τυρί κρέμα  (philadelphia ή mascarpone)
1 πακέτο πτι μπερ 
125γρ. μαργαρίνη λιωμένη 
χυμό μισού λεμονιού
200ml κρέμα γάλακτος
100γρ. ζάχαρη άχνη
Επικάλυψη
150γρ. κουβερτούρα
150γρ. κρέμα γάλακτος
1κ.σ. κονιάκ ή λικέρ ή ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
ζαχαρένια διακοσμητικά ή ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα (προαιρετικά)



Θρυμμάτισα τα μπισκότα, τα έβαλα μέσα στο ταψάκι με το αποσπώμενο πλαϊνό για να μπορέσω αργότερα να σερβίρω με ευκολία το γλυκό και έριξα από πάνω τους τη μαργαρίνη. Ζύμωσα καλά τα μπισκότα να υγρανθούν από το βούτυρο, τα έστρωσα όμορφα και έβαλα το ταψί στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.

Οι κινήσεις ήταν πολύ γρήγορες. Οι δύο συσκευασίες τυρί κρέμα βρέθηκαν μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ αρωματίζοντας τες με το χυμό μισού λεμονιού. Και τώρα; Τι γίνεται που δεν έχω ζαχαρούχο; 

Κανονικά, θα συμπλήρωνα μισό κουτάκι ζαχαρούχο αλλά... το δαιμόνιο μυαλό ήρθε και πάλι να δώσει τη λύση!

Χτύπησα με το bimmer την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη. Και ... τέλεια!!! Ανακάτεψα τη σαντιγύ με το τυρί κρέμα (εδώ αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε την κρέμα και να προσθέσετε περισσότερο λεμόνι ή ζάχαρη) με το χέρι και με το Bimmer για να γίνει απόλυτα λείο και το έριξα πάνω στα μπισκότα.

Ξανά στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την επικάλυψη. Και για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα... επικάλυψη σοκολάτας!

Ετοιμάζουμε μία γκανάζ σοκολάτας με την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι και προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια ανακατεύοντας τη για να λιώσει. 

Αφήνουμε να κρυώσει πριν τη ρίξουμε πάνω στην κρέμα. Θα μπορούσατε να την αρωματίσετε ευχάριστα τη σοκολάτα σας με λικέρ ή κονιάκ ή ξύσμα πορτοκαλιού!

Αφού απλώσετε τη σοκολάτα πάνω στην κρέμα πασπαλίζετε με χαρούμενα ζαχαρένια διακοσμητικά ή φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς όπως φουντούκι. Τέλεια! Και οι καλεσμένοι μου; Δεν έχουν καν φτάσει! Προλαβαίνω να ξεκουραστώ κιόλας!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα

5 σχόλια:

  1. Τι όμορφο που δείχνει!
    Και σοκολατονόστιμο, γεια στα χέρια σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Cheesecake σοκολάτας εεεεε!!!!!Καθόλου άσχημο θα περαστεί στο τεφτέρι μου και θα φτιαχτεί άμεσα(να φάμε πρώτα αυτό που έφτιαξα χθές).Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τι υπέροχο γλυκάκι είναι αυτό????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!