Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Σουφλέ κολοκύθι ... delizioso!


Δεν θα πιστεύετε το απίστευτα νόστιμο αποτέλεσμα αυτής της συνταγής! Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή παραξενεύτηκα αλλά όταν γεύτηκα την πρώτη μπουκιά ήθελα να φάω όλο το ταψί. Φυσικά, σταμάτησα για ευνόητους λόγους...
Υλικά απλά και εύκολα, άκρως καλοκαιρινά. Κολοκύθια! Πατάτες! Φρέσκο κρεμμυδάκι! Και μυρωδικά.

Ξεκινάμε την προετοιμασία μας τρίβοντας στο χοντρό τον τρίφτη 1 κιλό μεγάλα κολοκύθια. Τα αλατίζετε ελαφρά και τα αφήνετε στο σουρωτήρι να στεγνώσουν από τα πολλά νερά τους για 2 ώρες περίπου.

Όταν περάσουν οι δύο ώρες, τρίβετε στο χοντρό τρίφτη 2 μέτριες πατάτες και τις ρίχνετε στο μπωλ με το κολοκύθι. 

Σοτάρετε 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, σε ελάχιστο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το κολοκύθι και την πατάτα για να σοταριστούν κι αυτά. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα καλά λαδωμένο πυρέξ. Προσθέτετε 150γρ. τριμμένη φέτα και 150γρ. ρεγγάτο, 3 αβγά χτυπημένα και 3κσ. αλεύρι και ανακατεύετε καλά να ενοποιηθούν όλα τα υλικά σας μέσα στο πυρέξ.

Ψήνετε στον αέρα, στους 180ο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα υπέροχο χρυσό χρώμα και να φτιάξει μια κρούστα από πάνω. 

Μην μου πείτε ότι δεν το λιγουρευτήκατε ακόμα!!! Δεν σας μυρίζει;    

Φιλιά, Φωτεινούλα


2 σχόλια:

Chit chat!!!