Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Guacamole, the mexican way



Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα το έχετε ήδη δοκιμάσει! Ξέρετε, εκείνη την πράσινη σαλτσούλα που σερβίρετε με τορτίγιας. Βουτάς μέσα το πατατάκι και το τρως μονομιάς όσο κι αν το χρώμα της σάλτσας δεν σε εμπνέει!

Γουακαμόλε, λοιπόν, για σήμερα και είναι πιο απλό από ο,τιδήποτε άλλο έχετε τολμήσει να φτιάξετε.

Φυσικά, θα χρειαστείτε ένα αβοκάντο και μερικά μυστικά... Το αβοκάντο είναι αυτό το πράσινο φρούτο που στην ώριμη φάση του γίνεται κρεμώδες και έχει ένα τεράστιο κουκούτσι στο κέντρο του. Το αβοκάντο σας θα πρέπει να είναι πολύ ώριμο και ως εκ τούτου πολύ μαλακό. Θα το κόψετε κατά μήκος στα δύο και θα το ξεφλουδίσετε. Το ξεφλούδισμα, όταν είναι  ώριμο, γίνεται ακόμα και με το χέρι. Το κόβετε κομματάκια ή το λιώνετε με το χέρι και το ρίχνετε μέσα σε ένα μπωλ.

Προσθέτετε ακόμα μία ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ, χωρίς τα σπόρια της, και ένα κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά καρέ. Χρειάζεστε ακόμα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, 1κσ. λάδι, αλατάκι και το χυμό μισού λεμονιού γιατί το αβοκάντο μαυρίζει. Ανακατεύετε όλα σας τα υλικά φροντίζοντας να λιώσετε το αβοκάντο.

Σερβίρετε με τραγανές πίτες τορτίγια!!! Και μπόλικες μαργαρίτες φράουλα. 

Αν δεν καταφέρετε να το φάτε όλο διατηρείστε το στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη, το πολύ για 12-24 ώρες, με το κουκούτσι μέσα για να μη μαυρίζει.

Τέλος, αν δεν σας βρίσκετε φρέσκο κόλιανδρο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φρέσκο μαϊντανό και τριμμένο κόλιανδρο!

Φιλιά, Φωτεινούλα


2 σχόλια:

  1. Πεθαίνω για γουακαμόλε Φωτεινούλα μου! Οι Αμερικάνοι που το κάνουν Tex-Mex, το λιώνουν τελείως με το πιρούνι ενώ οι Μεξικάνοι το κόβουν σε κομματάκια και στο τέλος το διακοσμούν με ρόδι.
    Εγώ προτιμώ το Μεξικάνικο. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο, δοκίμασε αν θέλεις να προσθέσεις και λίγο κυμινάκι, του πάει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!