Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Μανιτάρια Portobello γεμιστά με μοτσαρέλα και φυστίκι Αιγίνης



Μια συσκευασία μανιτάρια Portobello, τροφαντά, τροφαντά, στο ράφι του σούπερ μάρκετ ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα. Αν με διαβάζετε συχνά θα έχετε αισθανθεί την αδυναμία μου σε αυτό το … λαχανικό να το πω; Απομίμηση κρέατος να το πω; Δεν ξέρω. Νόστιμο όμως, ναι.

Λίστα για ψώνια
4 μανιτάρια Portobello
2 ώριμες ντομάτες
200γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
50γρ. φυστίκι Αιγίνης καθαρισμένο
Αλάτι και πιπέρι
4 κσ. ελαιόλαδο

Μια συσκευασία μανιτάρια Portobello, τροφαντά, τροφαντά, στο ράφι του σούπερ μάρκετ ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα. Αν με διαβάζετε συχνά θα έχετε αισθανθεί την αδυναμία μου σε αυτό το … λαχανικό να το πω; Απομίμηση κρέατος να το πω; Δεν ξέρω. Νόστιμο όμως, ναι.

Η συσκευασία είχε τέσσερα κομμάτια από αυτό το γευστικό «θαύμα». Τα δύο τα χρησιμοποίησα σε μια άκρως γευστική άσπρη σάλτσα με μπέικον που περιέλουσε τα spaghetti μου πλουσιοπάροχα.

Για όσους από εσάς επιμένετε να αγοράζετε τα μανιτάρια της κονσέρβας, σας προκαλώ να κάνετε την αλλαγή, την υπέρβαση, και να αγοράσετε φρέσκα μανιτάρια, να τα χρησιμοποιήσετε στο συνηθισμένο πιάτο σας όπως θα μαγειρεύατε της κονσέρβας και θα εξυμνήσετε την ώρα και τη στιγμή που σας φώτισε …η Φωτεινούλα να το κάνετε!

Αλλά ας επιστρέψουμε στο σημερινό μας πιάτο και στα υπόλοιπα δύο μανιτάρια που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια όπως έχουμε πει πολλάκις στο παρελθόν. Δεν πιστεύω να μη θυμάστε, ε; Αν δεν θυμάστε πάντως ανατρέξτε σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μου στην ενότητα «Χρήσιμες πληροφορίες…» και φρεσκάρετε τη μνήμη σας… αξίζει!

Θα κόψετε το κοτσανάκι από τα μανιτάρια και θα τα εναποθέσετε μέσα στο πυρεξάκι σας με το κεφαλάκι τους προς τα κάτω!

Αλατίστε και πιπερώστε γενναία, αλλά λαδώστε ελαφρά. Κόψτε την ντοματούλα σε ροδέλες και ακουμπήστε την επάνω. Φορτώστε τη ντομάτα με μπόλικη μοτσαρέλα και πασπαλίστε με φυστίκι Αιγίνης (εννοείται καθαρισμένο).  

Ψήστε τα μανιτάρια στον αέρα, στους 180οC για 20 λεπτά περίπου μέχρι να τα τρυπάτε με το πιρούνι και να τα νιώθετε μαλακά.

Σερβίρετε και απολαύστε ένα μακρόσυρτο «Μμμμμμ…» στο τραπέζι σας. Μην παραξενευτείτε όταν αυτό το «Μμμμμ…» επαναλαμβάνετε σε κάθε μπουκιά!

Φιλιά, Φωτεινούλα

1 σχόλιο:

  1. Σπέσιαλ ορεκτικό που μπορεί κάλιστα να αποτελέσει και από μόνο του ένα χορταστικό νόστιμο Γεύμα συνοδεία από μία Χωρίατικη Σαλάτα .....μου αρέσουν και εμένα αυτά τα μανιτάρια Portobello τα προτιμώ ακόμα και από μία μπριζόλα ......Συγχαρητήρια Φωτεινή για την πολύ ωραία παρουσίαση της Συνταγής ...!!!

    Χρήστος Νικολάου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!