Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Παγωτό μάνγκο με κομμάτια λευκής σοκολάτας


Λατρεύω το μάνγκο! Είναι δροσερό, εξωτικό, με ιδιαίτερη γεύση και μυρωδιά και μου θυμίζει ταξίδια σε μακρινές παραλίες... εκτός του ότι μου  θυμίζει ένα ταξίδι μου στο τροπικό Μπαλί. Εκείνη τη μέρα είχα αγοράσει δύο μάνγκο εκ των οποίων το ένα το έφαγα και το άλλο αποφάσισα να το κάνω παγωτό για να διαρκέσει η εικόνα του Μπαλί λίγο περισσότερο...
Λίστα για ψώνια
1 μάνγκο ώριμο και καθαρισμένο (~300γρ.)
3 κρόκοι αβγών
60γρ. ζάχαρη
200ml  κρέμα γάλακτος

Καθαρίζουμε, κόβουμε και πολτοποιούμε το μάνγκο ώστε να ετοιμάσουμε ένα πουρέ. Περνάμε τον πουρέ από το σινουά ώστε να μην έχει μέσα μεγάλα κομμάτια.

Ζεσταίνουμε τους κρόκους αβγών σε μπεν μαρί με μια κουταλιά από τον πουρέ και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε προσθέτοντας και τον υπόλοιπο πουρέ του φρούτου. Συμπληρώνουμε τη ζάχαρη και το γάλα.

Μεταφέρουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και την αφήνουμε να κάνει τη δουλειά της! Όταν είναι έτοιμο το παγωτό, ρίχνουμε στον κάδο τη λευκή σοκολάτα και αφήνουμε να "φέρει" μερικές βόλτες για να πάει παντού η σοκολάτα.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπωλ και βάζετε στην κατάψυξη εκτός εάν το σερβίρετε και το καταναλώσετε άμεσα!

Μπορείτε να στολίσετε το παγωτάκι σας με εκείνο το ωραίο σιρόπι φράουλας που είχαμε ετοιμάσει τις προάλλες.

Φιλιά, Φωτεινούλα 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!