Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη - Ξενάγηση στις αποθήκες του ΑΒ Βασιλόπουλος στα Οινόφυτα


Πριν από λίγες μέρες δέχτηκα με μεγάλη χαρά μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη πρόσκληση. Η πρόσκληση περιελάμβανε ξενάγηση στις κεντρικές αποθήκες του ΑΒ Βασιλόπουλου στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από όπου γίνεται η εξυπηρέτηση όλων των καταστημάτων, και ενημέρωση για τη λειτουργία τους, όπως το σύστημα ποιότητας που ακολουθούν, τον τρόπο ταξινόμησης, αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων στα καταστήματα, την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν, τη συμμετοχή στην τράπεζα τροφίμων και πολλές πληροφορίες που δεν γνωρίζει ο κόσμος αλλά θα έπρεπε να είναι σχετικά ενημερωμένος.

Η πρόσκληση είχε και μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για το τέλος. Θα απολαμβάναμε ένα γεύμα από τα χέρια του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, ο οποίος μεταξύ άλλων θα μοιραζόταν μαζί μας τις ξεχωριστές συνταγές που θα μας προσέφερε και τις οποίες θα μοιραστώ μαζί σας σε άλλη δημοσίευση!
Η ζέστη στην πλατεία Συντάγματος, όπου ήταν το σημείο συνάντησης ήταν αφόρητη! Ευτυχώς το λεωφορείο που θα μας μετέφερε στα Οινόφυτα ήρθε γρήγορα. Σε μια ωρίτσα βρισκόμασταν στον προορισμό μας. Συγκεντρωθήκαμε σε μια αίθουσα των αποθηκών, η οποία ήταν η αίθουσα που θα γευματίζαμε στη συνέχεια, και ενημερωθήκαμε με λίγα λόγια για την πορεία της ξενάγησης μας.

Οδηγηθήκαμε στο ισόγειο όπου ήταν ο χώρος των κεντρικών αποθηκών... και ήταν τεράστιος! Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η καθαριότητα του χώρου παρότι, όπως σας είπα και παραπάνω, βρισκόμασταν σε αποθηκευτικό χώρο, όπου φορτηγά φόρτωναν και ξεφόρτωναν και, εργάτες με μικροσκοπικά μηχανοκίνητα επαναφορτιζόμενα αυτοκινητάκια μετέφεραν τελάρα από τον έναν διάδρομο στον άλλον.

Ποιος θα το περίμενε; Μήνας Ιούλιος, έξω είχε 40 βαθμούς Κελσίου και ένα χοντρό μπουφάν ήταν απαραίτητο μέσα στην αποθήκη! Οι συνθήκες θερμοκρασίας που επικρατούσαν ήταν πολικές! Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να διατηρηθούν διαφορετικά η πληθώρα λαχανικών, γαλακτοκομικών, κρεατικών, θαλασσινών και άλλων ευπαθών προϊόντων ώστε να φτάσουν στον καταναλωτή σε άριστη κατάσταση.

Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη της εταιρείας όπου ΔΕΝ χρησιμοποιεί τελάρα μιας χρήσης για την αποθήκευση και μεταφορά των οπωροκηπευτικών προϊόντων προκειμένου να έχει καλύτερο έλεγχο των ποσοτήτων που μεταφέρει και  βέλτιστη μεταφορά, αποθήκευση και διατήρηση των προϊόντων που εμπορεύεται.

Τα προϊόντα αποθηκευμένα σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους ανά κατηγορία προϊόντων, με διαφορετικές θερμοκρασιακές συνθήκες. Σε άλλο χώρο βρίσκονταν τα οπωροκηπευτικά, σε άλλο χώρο τα γαλακτοκομικά, αλλού τα κρεατικά και αλλού τα ψάρια και θαλασσινά. 


Δεν είχα ξαναβρεθεί σε παρόμοιο χώρο και εντυπωσιάστηκα. Άψογη ενημέρωση από το προσωπικό και τους υπευθύνους, οι οποίοι απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες μας.


Αυτό το γνωρίζατε; Η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων μοιράζει 80 τόνους τρόφιμα το μήνα και ιδρύθηκε για την καταπολέμηση της πείνας. Στην τράπεζα συμμετέχουν Βιομηχανίες, Εταιρίες Διανομών, Σούπερ Μάρκετ, Οργανισμοί και Ιδιώτες.Φιλιά, Φωτεινούλα

4 σχόλια:

 1. Πρέπει να ήταν πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη! Μία φορά πριν χρόνια είχα πάει στη ΦΑΓΕ και είχα εντυπωσιαστεί κι εγώ από την καθαριότητα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι ωραία που περάσαμε! Χάρηκα που σε γνώρισα Φωτεινούλα και ελπίζω να ξαναβρεθούμε σε άλλη τέτοια όμορφη διοργάνωση:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πάντα καλοδεχούμενες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι ωραία να γνωρίζουμε από κοντά πως διατηρούνται φρέσκα τα τρόφιμα που έχουμε στο τραπέζι μας και μπράβο στον ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ που πήρε αυτή την πρωτοβουλία. όσο για το γεύμα από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου...φαντάζομαι πως θα ήταν να γλύφεις τα δάχτυλά σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!