Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Δροσερή σαλάτα με πλιγούρι και γραβιέρα


Ξέρω, ξέρω... ζεσταίνεστε. Κι εγώ! Πολύ μάλιστα! Χτες το βράδυ, παραμονές της Αγίας Μαρίνας, η ώρα είχε πάει 4 το πρωί και ακόμα δεν είχα καταφέρει να κοιμηθώ. Τη μια άνοιγα τον ανεμιστήρα, τον έκλεινα, ανοιγόκλεινα τα πατζούρια, το παραθυράκι της πόρτας, στριφογύριζα, σηκωνόμουν, ξανάπεφτα στο κρεβάτι, χάζευα μια ταινιούλα στον υπολογιστή αλλά το αποτέλεσμα ήταν ... να μην μπορώ να κοιμηθώ! 

Μετρώντας όμως λίγες ώρες νωρίτερα το βραδινό μου πιάτο, το οποίο απόλαυσα στην αυλή του σπιτιού, με πλήρη άπνοια, και με το βλέμμα καρφωμένο στην πόλη της Ερμούπολης, αισθάνομαι ικανοποίηση που μπορώ να μοιραστώ μια ακόμα γευστική δημιουργία μαζί σας.


Ήθελα να γευτώ μια δροσερή χωριάτικη σαλάτα αλλά βαριόμουν να επαναλάβω το ίδιο πιάτο για πολλοστή φορά. Ευκαιρία για μεταμόρφωση, λοιπόν!

Λίστα για ψώνια
1/4 φλιτζάνι πλιγούρι
1 μεγάλη σκληρή ντομάτα
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
4 κλαράκια μαϊντανό
60-100γρ. γραβιέρα Κρήτης
αλάτι
ελαιόλαδο


Βράστε 1/4 φλιτζάνι πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος ή μέχρι να μαλακώσει και σουρώστε το καλά να στεγνώσει.  

Στη συνέχεια, και όση ώρα το πλιγούρι βράζει, κόψτε τη ντομάτα, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μικρά καρέ και ψιλοκόψτε μερικά φύλλα μαϊντανού.  Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ποικιλία χρωματιστών πιπεριών για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κόψτε περί τα 80γρ. γλυκιά γραβιέρα Κρήτης σε μικρά καρέ, επίσης.

Ρίξτε όλα τα λαχανικά σας και το τυρί μέσα σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέστε 6-8 κουταλιές από το πλιγούρι αφού έχει κρυώσει. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και αλάτι και διακοσμήστε με μερικά ολόκληρα φυλλαράκια μαϊντανό!

Προσωπικά συνόδευσα το πιάτο με ένα κρύο ποτήρι λευκό κρασί που είχα βάλει στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!


Φιλιά, Φωτεινούλα
    

1 σχόλιο:

  1. Eτσι κι εγώ με τη ζέστη Φωτεινή μου
    Ανάβω σβήνω ανεμιστήρα & a/c

    Η σαλάτα σου πολύ δροσερή και νόστιμη.
    Η γραβιέρα της πάει πολύ

    ΦΙλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!