Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Ζεστό ορεκτικό με πλιγούρι, λαχανικά, ζαμπόν και κρουτόν


Όπως αντιλαμβάνεστε μου είχε περισσέψει λίγο πλιγούρι από την προηγούμενη μέρα και ακολουθώντας τον κανόνα ότι στην κουζίνα δεν πετάμε ΤΙΠΟΤΑ έπρεπε να το μετατρέψω σε ένα πιάτο νόστιμο και διαφορετικό από αυτό που σας είχα παρουσιάσει χτες.

Λίστα για ψώνια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι πλιγούρι βρασμένο
1 φέτα ψωμί του τοστ κομμένη σε κύβους
1 αβγό χτυπημένο
1 φέτα καπνιστό ζαμπόν
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μικρή ντομάτα κομμένη σε καρέ
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
αλάτι και πιπέρι



Βουτάτε το ψωμί μέσα στο αβγό και το τηγανίζετε σε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το αβγό. Αφαιρείτε το ψωμί από το τηγανάκι και ρίχνετε μέσα την πιπεριά. 


Έπειτα από λίγο προσθέτετε το κρεμμύδι και το ζαμπόν. Εφόσον χρειάζεται μπορείτε να ρίξετε μία κουταλιά ελαιόλαδο ακόμα. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά χωρίς να καούν!


Προσθέτετε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ πιάτο, το πλιγούρι, τα κρουτόν, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το ζαμπόν, και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνετε και είστε έτοιμοι!


Προσωπικά αν είχα και καμιά γαριδούλα θα την έριχνα μέσα! Δεν πειράζει όμως, την επόμενη φορά!


Φιλιά, Φωτεινούλα


















2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό Φωτεινούλα, τρελαίνομαι για τέτοιες ζεστές σαλάτες - ορεκτικά! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξελίχτηκε σε κάτι απρόσμενα γευστικό αυτό το πιάτο. Φυσικά, μπορείς να τηγανίσεις σκέτο το αβγό χωρίς να το βουτήξεις σε ψωμί ή να αντικαταστήσεις το ψωμί με απλά κρουτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!