Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Σάλτσα μουστάρδας για ψητά ψάρια


Η επιλογή του ψαριού και το ψήσιμο του είχε στεφθεί με πολύ μεγάλη επιτυχία. Το μόνο που έμενε τώρα ήταν να το συνοδεύσουμε με την κατάλληλη σάλτσα που θα αναδείξει τη νοστιμιά και την ποιότητα του.

Για να ξεφύγουμε από το κλασικό λαδολέμονο μπορούμε να το εμπλουτίσουμε!

Λίστα για ψώνια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο πατημένη (προαιρετικά)
1 κγ. μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι
φυλλαράκια μαϊντανό


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε το καθαρισμένο και ξεκοκαλισμένο ψάρι με αυτή τη σάλτσα.

Προαιρετικά προσθέτουμε στη σάλτσα κουταλιές από το ζουμί του ψημένου ψαριού ή ακόμα μπορούμε να περιχύσουμε το ψάρι με τη σάλτσα κατά το ψήσιμο του. Εάν χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα κατά το ψήσιμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το σκόρδο και να το αφαιρέσετε.

Φιλιά, Φωτεινούλα

1 σχόλιο:

  1. Καλή ιδέα Φωτεινουλα, σε άλλα σπίτια την φτιάχνουν με ντομάτα πελτέ που έχω δοκιμάσει κι εγώ, αλλά θα δοκιμάσω και την δική σου με την μουστάρδα! Καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!