Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Παγωτό νεκταρίνι, το απόλυτα δροσιστικό!!!



Τελικά αυτά τα φρούτα που είχα στη φρουτιέρα μου δεν καταφέραμε να τα φάμε και μαράζωναν τα καϋμένα, ζαρώνανε και έτσι όπως πήγαινε το πράγμα θα κατέληγαν στα σκουπίδια! Είπα να τα σώσω πριν να είναι πολύ αργά και να μου δώσουν μια δόση από τη γλυκύτητας τους.

Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις με τα φρούτα που παλιώνουν είναι να τα κάνεις γλυκό. Μαρμελάδα, παγωτό, κέικ, τάρτα ... κάτι από όλα! Και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο γιατί έχουν γλυκάνει περισσότερο!

Λίστα για ψώνια
400-500γρ. νεκταρίνια ή ροδάκινα   
250γρ. γιαούρτι
130γρ. ζάχαρη 


Πολτοποιούμε τα φρούτα καθαρισμένα και ένα από αυτά το πολτοποιούμε με τη φλούδα του.

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τον πολτό των φρούτων και ανακατεύουμε να ενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε το μίγμα μας στο ψυγείο για λίγη ώρα και στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην παγωτομηχανή μας. Φυλάσσουμε το παγωτό μας σε δοχείο στην κατάψυξη και σερβίρουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας! Το παγωτό μ ας θα πάρει ένα πολύ όμορφο και απαλό σομόν χρώμα!!!


Για 800γρ. παγωτό χρησιμοποίησα περίπου 400γρ. νεκταρίνια λευκόσαρκα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα απλά νεκταρίνια ή με ροδάκινα.

Φιλιά, Φωτεινούλα





1 σχόλιο:

  1. Τέλειο το παγωτό και μ΄αρέσει το νεκταρίνι πολύ αν προλάβω θα το φτιάξω,καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!