Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Ζύμη γλυκιάς τάρτας χωρίς αβγά



Τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν όταν έχεις έμπνευση. Το ίδιο συνέβη και με αυτή τη ζύμη τάρτας που για άλλο πράγμα ξεκίνησε και σε μυρωδάτη τάρτα κατέληξε!

Λίστα για ψώνια
150ml ηλιέλαιο   
100γρ. ζάχαρη
χυμό 3 πορτοκαλιών 
1 κ.γ. κανελογαρύφαλο
600γρ. αλεύρι  μαλακό


Θα ξεκινήσουμε ανακατεύοντας το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη ώστε να διαλυθεί καλά και θα προσθέσουμε και το χυμό πορτοκάλι. Μπορείτε να χτυπήσετε τα υλικά σας στο μίξερ αλλά εξίσου καλή δουλειά θα κάνετε και με το χέρι. Προσθέτετε στο μίγμα και το 1κ.γ. κανελογαρύφαλλο.

Και τώρα, θα ξεκινήσετε να προσθέτετε το αλεύρι, κοσκινισμένο, όσο πάρει, μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.

Απλώνετε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την πιέζεται να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται. Την τρυπάτε με το πιρούνι και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Κελσίου μέχρι να ροδίσει. όσο πιο λεπτή την έχετε κάνει τόσο πιο τραγανή θα είναι.

Από εδώ και πέρα αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει και γεμίστε την με ό,τι γλυκό θέλετε. Προσωπικά την προτιμώ με φρουτένια κρέμα και γι'αυτό τη συνδύασα με κρέμα βανίλια και φρέσκα σύκα. Εσείς;

Φιλιά, Φωτεινούλα   



2 σχόλια:

  1. Βούτρο ή ηλιέλαιο όπως λέει στα ψώνια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο! Ηλιέλαιο είναι το σωστό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όμως ίδια ποσότητα σε βούτυρο. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Chit chat!!!