Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μαρμελάδα καρπούζι, η γλυκύτατη

Ε, δεν είναι και η πιο εύκολη μαρμελάδα του κόσμου αλλά έστω για χάρη του καλοκαιριού μπορείτε να τη δοκιμάσετε. 

Λίστα για ψώνια
1κιλό καρπούζι καθαρισμένο 
1 μήλο ή 1 αχλάδι καθαρισμένο (προαιρετικά)
400γρ. ζάχαρη 
1κσ πηκτίνη
χυμό μισού λεμονιού
1 κλαράκι αρμπαρόριζα

Καταρχήν θα χρειαστεί να ξεσποριάσετε το καρπούζι ΕΝΤΕΛΩΣ από όλα τα μαύρα και άσπρα σπόρια και τις πολλές ίνες. Θα προσθέσετε τη ζάχαρη και θα το αφήσετε λίγη ώρα να βγάλει τα πολλά νερά.

Στη συνέχεια, θα αρχίσετε να το βράζετε σε πολύ σιγανή φωτιά μαζί με το στικ βανίλιας χαρακωμένο. Χρειάζεται αρκετή ώρα για να αρχίσει να λιώνει το καρπούζι και να δέσει η μαρμελάδα.

Σε αυτό το σημείο έχετε δύο επιλογές: 
1. Μαζί με το καρπούζι προσθέτετε ένα μήλο ή αχλάδι τριμμένο
2. Προσθέτετε στο μίγμα, στο τέλος του βρασμού, πηκτίνη

Αυτό το κάνουμε διότι το καρπούζι δεν περιέχει πηκτίνη η οποία βρίσκεται όμως στο μήλο και στο αχλάδι ή την προσθέτουμε έξτρα αν δεν θέλουμε να αλλοιώσουμε τη γεύση.

Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε ένα κλαράκι αρμπαρόριζα ή το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύω καλά να πήξει το μίγμα μου και αφού κρυώσει το μεταφέρω σε αποστειρωμένα βάζα.


Φιλιά, Φωτεινούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!