Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σεμινάριο Ασιατικής κουζίνας



Δύσκολη μέρα σήμερα αλλά αποζημιώθηκε με την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου Ασιατικής Κουζίνας σε γνωστό κατάστημα πώλησης πρώτων υλών για ασιατική μαγειρική.

Η κυρία - σεφ που μας έκανε επίδειξη 4 πιάτων ασιατικής κουζίνας ήταν συμπαθέστατη και φιλικότατη. Επεξηγηματική και πρόθυμη να απαντήσει σε απορίες, αν και ομολογουμένως δεν υπήρχαν πολλές. Τι να σημαίνει αυτό άραγε; Όλοι ξέρουμε να μαγειρεύουμε Ασιατικά ή όλοι είμαστε τόσο αδαής ώστε να απορροφάμε όλες τις πληροφορίες σαν σφουγγάρι με απώτερο σκοπό να τις επεξεργαστούμε στο σπίτι; Ποιος ξέρει! 

Προσωπικά μου ήταν πολύ χρήσιμο το σεμινάριο διότι διαλεύκανα το μυστήριο του τυλίγματος των won ton, του samosa και του gyoza. Πραγματικά, αυτό το τύλιγμα του Samosa, ένα πολύ περίεργο χωνάκι που καταλήγει σε τριγωνάκι, τελείως διαφορετικό από τη δική μας πρακτική, ήταν κάτι το φοβερό! Η όρεξη, δε, της σεφ να μας το δείξει ήταν απερίγραπτη. Όπως χαίρεται ένα μικρό παιδάκι με το καινούριο του παιχνίδι και το επιδεικνύει στους φίλους του, έτσι χαμογελούσε και το περιέγραφε και η σεφ! Αυτό κι αν το δοκιμάσω σύντομα!  

Πολλές μυρωδιές κατέκλυσαν το κατάστημα, γνώριμες γεύσεις και άλλες λιγότερο γνωστές, απλοί συνδυασμοί και ορισμένα καθημερινά υλικά, παίρνουν άλλη διάσταση όταν τυλίγονται σε φύλλο και τηγανίζονται ή βράζονται στον ατμό. 

Φυσικά, το τζίντζερ είναι απαραίτητο συστατικό, στις περισσότερες συνταγές, προκειμένου για την τοποθέτηση ενός πιάτου στην κατηγορία "Ασιατική κουζίνα".

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

SEAFOOD RAGOON: καβούρι, surimi, philadelphia (!) και γλυκόξινη σάλτσα τυλιγμένα σε φύλλο won ton και τηγανισμένα. Μην με ρωτήσετε τη σχέση έχει το philadelphia με την ασιατική κουζίνα γιατί ειλικρινά δεν ξέρω. Το έχω γευτεί όμως σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας και είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα, με τη μόνη διαφορά ότι προτιμώ τη γέμιση γαρίδας από τις απομιμήσεις καβουριού.

SAMOSA: ινδικό μεζεδάκι με λαχανικά σε φύλλα spring rolls. Μυρίζει Iνδία και για όλα φταίει το Garam Masala. Τυπικό ινδικό μείγμα μυρωδικών. Από εκεί και πέρα το πιάτο διανθίζεται με πατάτα, αρακά, πράσινη ππεριά, καρότο, καλαμπόκι, σκόρδο, ρύζι και, φυσικά, τζίντζερ.

GYOZA: φύλλα gyoza με γέμιση μοσχαρίσιο κιμά, μαύρα μανιτάρια, σχοινόπρασο, σάλτσες ασιατικής προέλευσης και, φυσικά, τζίντζερ.

WONTON SWEET SURPRISE: φύλλα won ton μεταμορφώνονται σε γλυκό με γέμιση σοκολάτας, Lychee και τζίντζερ γλασέ. Ένα πιάτο Ευρωπαϊκής επιρροής με νότες Ασίας. Το Lychee είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα και είχα την ευτυχία να το γευτώ φρέσκο στο φυσικό του περιβάλλον! Νοστιμότατο! 

Πως σας φαίνονται; Νόστιμα, γευστικά, ιδιαίτερα, ξεχωριστά; 

Προσεχώς οι συνταγές Ασιατικής κουζίνας με αναλυτικές οδηγίες στο blog με τις καλύτερες συνταγές! Το δικό μας!

Φιλιά, Φωτεινούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!