Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Spaghetti σως ροκφόρ με μέντα



Δεν είναι δα και δύσκολο να φτιάξεις ένα εξαιρετικό, gourmet πιάτο σε χρόνο ρεκόρ! Ειδικά όταν πρόκειται για ζυμαρικό τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

Τις προάλλες μου είχαν μείνει μερικά κομμάτια ροκφόρ και μια και δεν είχα και πολλά υλικά στο σπίτι τα μεταμόρφωσα σε μακαρονάδα. Η πινελιά μου ήταν η μέντα που μπήκε στο τέλος για να δώσει στο πιάτο μια δόση δροσιάς.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Λίστα για ψώνια
1 πακέτο ζυμαρικά 6 νούμερο   
250ml κρέμα γάλακτος
50γρ. ροκφορ 
50γρ. παρμεζάνα (2 κ.σ.) 
1κ.γ. μέντα ή δυόσμο ξερό, τριμμένο
πιπέρι


Βάζετε στο κατσαρολάκι σας την κρέμα γάλακτος, 250ml είναι αρκετά για 4 πιάτα, και ξεκινάτε να τη ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το ροκφορ και το λιώνετε προσεκτικά μέσα στην κρέμα. Αφήνετε την κρέμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου ακόμα μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά και τη σβήνετε. 

Στο τελείωμα προσθέτετε μία πρέζα μέντα ή δυόσμο ξερό, την παρμεζάνα και λίγο πιπέρι. Δεν χρειάζεται να βάλετε αλάτι γιατί το φαγητό σας είναι ήδη αλμυρό.

Αν θέλετε να "παίξετε" λίγο ακόμα με τη σάλτσα και τη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 4-5 ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση.

Βράζετε τα μακαρονάκια σας και προσθέτετε τη σάλτσα στα έτοιμα σουρωμένα μακαρόνια ώστε να πάει παντού. Έτοιμη! Μην μου πείτε ότι δυσκολευτήκατε!

Ένα ποτηράκι λευκό κρασί θα ήταν τέλειο συνοδευτικό.

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!