Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Secret dinner cookisto-party @ Balthazar


Ενθουσιώδεις μάγειρες και καλοφαγάδες ενώθηκαν σε μια μυστική συνάντηση με άρωμα σούσι διά χειρός Χρήστου Kazu Μαρτζούκου και πολλών, πραγματικά πολλών, αλμυρών και γλυκών, σπιτικά μαγειρεμένων πάνω απ'όλα, πιάτων!

 Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας, μακριά από τις οικιακές μας κουζίνες, να πάρουμε τα εύσημα για τα πιάτα που διαθέσαμε αλλά και να δοκιμάσουμε τα πιάτα των μαγειρικών μας φίλων.

Γελάσαμε, συζητήσαμε, σχολιάσαμε, προβληματιστήκαμε αλλά πέρα από όλα διαπιστώσαμε ότι η κουζίνα είναι ένας χώρος που μας ενώνει. Το καλό σπιτικό, μαγειρεμένο φαγητό ενώνει τους ανθρώπους που το τιμούν και το εκτιμούν είτε με το να το ετοιμάζουν είτε με το να το καταναλώνουν!

Εντύπωση μεγάλη μου προκάλεσε η ηλικία των συνδαιτυμόνων. Κυρίως μικρές ηλικίες, ως επί το πλείστον εξοικειωμένες με τις λειτουργίες του internet και την τεχνολογία, αποζητούν το κλασικό φαγητό της μαμάς έναντι των fast food, των ξενόφερτων και των προχειροτήτων. 

Να είναι άραγε αυτή η νέα γευστική τάση της εποχής; Σχετίζεται με την κρίση, τη συνήθεια ή τη γνώση του καλά μαγειρεμένου φαγητού; Να είναι κάτι που έχουν στερηθεί και αποζητούν από μάγειρες της διπλανής πόρτας ή είναι μία οικογενειακή συνήθεια που επιθυμούν να διατηρήσουν και να καλλιεργήσουν;

Ανέκαθεν το οικογενειακό τραπέζι αποτελούσε χώρος-σημείο αναφοράς της οικογένειας, το οποίο ακόμα κι αν συγκέντρωνε τα μέλη της οικογένειας μία φορά την εβδομάδα ήταν αρκετό για να διατηρήσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των μελών. Η ελληνική οικογένεια πιστεύει στο οικογενειακό τραπέζι, στο σπιτικό φαγητό και αυτό φαίνεται από τις επιλογές των καλοφαγάδων, οι οποίοι επιμένουν ελληνικά και ουχί με την τάση της εποχής.

Εξάλλου, τι να σου κάνει ένα cupcake μπροστά σε ένα μπακλαβά ή 5 φτερούγες κοτόπουλο μπροστά σε ένα γιουβέτσι; 

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!