Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Ταλιατέλες με ροκφόρ, καρύδι και μπρόκολο


Φωτογραφία δεν έχω από αυτό το πιάτο γιατί το ετοίμασα πρωί πρωί την ώρα που έφευγε ο άντρας μου για τη δουλειά. Θα μου πείτε... πάλι μπρόκολο; Τι να κάνω; Βρασμένα ζυμαρικά είχα... σάλτσα για να τα συνοδεύσω δεν είχα! Εύκολη λύση; Υπάρχει!

Κρέμα γάλακτος, ροκφόρ και μπρόκολο που είχα βράσει για σαλάτα. Φυσικά, μπορείτε να μην προσθέσετε μπρόκολο και να σταματήσετε τη δημιουργικότητα σας στο ροκφόρ με λίγο δυόσμο ή μέντα όπως αναφέρω σε μια άλλη συνταγή μου αλλά κι αυτό το καημένο το μπροκολάκι δεν ήταν ανάγκη να πεταχτεί. Εάν κι εσείς έχετε ένα μπρόκολο αναξιοποίητο... ιδού τι θα το κάνετε!

Λίστα για ψώνια
1 πακέτο spaghetti ή ταλιατέλες
500γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. ροκφόρ
1/2 μπρόκολο
50γρ. καρύδι ψιλοτριμμένο
λευκό πιπέρι

Βάζετε το ροκφόρ σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά και το λιώνετε απαλά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το αφήνετε να πάρει βράση και να δέσει η σάλτσα. Επειδή το ροκφόρ είναι εξαιρετικά αλμυρό, δεν είναι απαραίτητο να αλατίσετε τη σάλτσα σας, λίγο πιπέρι αρκεί.

Στο τελείωμα της σάλτσας κι αφού έχετε απομακρύνει την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, ρίχνετε μέσα το βρασμένο μπρόκολο. Κρατήστε μερικές φουντίτσες για να διακοσμήσετε το πιάτο σας. Επίσης, προσοχή μην ανακατέψετε δυνατά τη σάλτσα γιατί θα καταστρέψετε το μπρόκολο και θα το λιώσετε!

Σερβίρετε το πιάτο σας με τη σάλτσα και μια φουντίτσα μπρόκολο στην κορυφή. Πασπαλίστε με το φρεσκοτριμμένο καρύδι.

Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να ρίξετε πάνω από τα μακαρόνια σας τριμμένο τυρί γιατί το ροκφόρ είναι εξαιρετικά πλούσιο!

Ελπίζω να το απολαύσετε το πιάτο όσο το απόλαυσε κι ο άντρας μου στη δουλειά του, όλο το γραφείο πήρε μυρωδιά!

Φιλιά, Φωτεινή Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!