Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Γλυκό κουταλιού αχλάδι



Χειμώνας και τα γλυκά του κουταλιού μου ταιριάζουν απόλυτα με το ζεστό καφεδάκι, Κυριακή μεσημέρι, ζεστά στο σπίτι, μετά το Κυριακάτικο τραπέζι. Εξαιρετικό επιδόρπιο. Φυσικά, δεν θα έλεγα όχι αν στόλιζαν και το γιαουρτάκι μου με τη γλύκα τους! Αχλάδια, αποκλειστικά νόστιμο χειμωνιάτικο φρούτο, όλο γλύκα. Προσωπικά συνηθίζω να το τρώω με τη φλούδα, μου φαίνεται πιο νόστιμο.


Λίστα για ψώνια
1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα
650γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλας
χυμό ενός λεμονιού
1 φύλλο αρμπαρόριζας (προαιρετικά)


Καθαρίζετε και κόβετε το αχλάδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζετε μέσα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Προτιμήστε να διαλέξετε σκληρά αχλάδια και τα κομμάτια να είναι ομοιόμορφα κομμένα. Αφήνετε το αχλάδι στην κατσαρόλα για όλο το βράδυ ή προσθέτετε ένα κρασοπότηρο νερό και πηγαίνετε στο επόμενο στάδιο.

Την επόμενη μέρα, προσθέτετε ένα ξύλο κανέλας στην κατσαρόλα και ξεκινάτε να το βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή να μην σας κολλήσει. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι ενώ προσθέτετε το λεμόνι και την αρμπαρόριζα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι την επόμενη μέρα. 

Τοποθετείται το γλυκό σας σε αποστειρωμένα βάζα όπως περιγράφεται εδώ
http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr/2012/01/blog-post_3448.html

Σκέτη γλύκα, μμμμμ!

Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Τέλειο γλυκό Φωτεινούλα γεια στα χέρια σου!!!
    Να είσαι καλά καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκύτατο Ροδάνθη και με μπόλικο άρωμα! Καλό χειμώνα να έχουμε!

      Διαγραφή

Chit chat!!!