Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Λουκουμάδες με ανθότυρο και ζεστή μαρμελάδα λωτού


Λουκουμάδες με ανθότυρο σερβιρισμένοι με ζεστή μαρμελάδα λωτού και σαντιγύ αρωματισμένος με κανέλα και τζίντζερ. Τι άλλο να προσθέσω;
Λίστα για ψώνια
500γρ. ανθότυρο
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. ζάχαρη
1κγ. σόδα 
1κγ. baking powder
1/2κγ. βανίλια
2 αβγά
ηλιέλαιο για τηγάνισμα

400γρ. ώριμοι λωτοί καθαρισμένοι 
200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1κγ. τζίντζερ
1 στικ κανέλας
κανέλα για πασπάλισμα

200γρ. κρέμα γάλακτος
50γρ. ζ'αχαρη άχνη



Ετοιμάζουμε τους λουκουμάδες
Ανακατεύουμε με τη βοήθεια σπάτουλας το τυρί, τη ζάχαρη, τη σόδα και το baking powder. Ρίχνουμε στο μείγμα τα αβγά ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και ολοκληρώνουμε τη σύσταση του μείγματος μας με την προσθήκη του αλευριού και της βανίλιας. 

Το μείγμα θα πρέπει να είναι λείο, εύπλαστο και να κολλάει ελαφρά στο χέρι. Αν δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε και δεν ξεκολλάει εύκολα από τα δάχτυλα σας τότε προσθέστε κι άλλο αλεύρι κατά το πλάσιμο.

Πλάθετε το παπανάσι σε σχήμα λουκουμά με μια τρύπα στη μέση, διαμέτρου μιας παλάμης και πάχους ενός δαχτύλου και πλάθετε, επιπλέον, ένα μπαλάκι ζύμης σε μέγεθος ίσο με την τρύπα του παπανάσι.

Ψήνετε τα δυο κομμάτια ζύμης σε βαθύ κατσαρολάκι με ηλιέλαιο. Βάλτε πρώτα το λάδι να κάψει και μετά χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε μέσα το παπανάσι μέχρι να χρυσίσει και να ροδίσει. Στη συνέχεια, τα αποσύρετε από την κατσαρόλα και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν ελαφρά.

Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα λωτού
Βράζουμε το λωτούς με τη ζάχαρη και την κανέλα έως να αποκτήσουν συμπαγή υφή μαρμελάδας. Λίγο πριν σβήσουμε το μείγμα προσθέτουμε σε αυτό 1/2κγ. τζίντζερ καια φήνουμε να πάρει ακόμα μία βράση.

Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ 
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ και να στέκεται.

Σερβίρισμα - Παρουσίαση
Τοποθετούμε το λουκουμά σε ένα πιάτο και στη μέση του το μπαλάκι ζύμης. Περιχύνουμε το λουκουμά με τη μαρμελάδα και στη συνέχεια γαρνίρουμε με τη σαντιγύ.

Πασπαλίζουμε το γλυκό μας με κανέλα σε σκόνη και στην κορυφή προσθέτουμε λεπτά στικς φρέσκου τζίντζερ βουτηγμένα σε λευκή και καστανή κρυσταλλική ζάχαρη ή ζαχαρωμένα στικς τζίντζερ που κυκλοφορούν στο εμπόριο.


Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!