Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Νησιώτικοι φαβοκεφτέδες με κάπαρη και κοπανιστή, οι αλλιώτικοι



Έμπνευση που μου τριβέλιζε το μυαλό όλο το βράδυ! Από τη μια η φάβα, που μόνο εγώ την τρώω στο σπίτι -πόση να φάω επιτέλους;-, και από την άλλη η κοπανιστή που πήρα το καλοκαίρι από την Τήνο και είναι τόοοσο λύσσα που δεν αντέχω να τη φάω.

Η λύση βρέθηκε και ονομάστηκε "Νησιώτικοι φαβοκεφτέδες αλλιώτικοι".



Υλικά
400γρ. φάβα βρασμένη
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
15γρ. κοπανιστή (1κ.σ.)
15γρ. κάπαρη (1κ.σ.)
3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
λίγες σταγόνες λάδι
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
όχι αλάτι
Αλεύρι για το τηγάνισμα

Πολτοποιούμαι όλα μας τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από τη φάβα. Ενώνουμε τα υλικά με τη φάβα και κάνουμε ένα ομοιόμορφο πολτό.

Πλάθουμε σε μπαλίτσες ή κεφτέδες και αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 

Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε τους και πες μου! Απαραίτητα όμως θα τους συνοδεύσεις με αλκοόλ, ουζάκι ή μπυρίτσα κατά προτίμηση!

      Διαγραφή

Chit chat!!!