Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Pizza με σάλτσα ροκφόρ


Έχετε δίκιο, η φωτογραφία είναι αίσχος, απαράδεκτη και απαίσια. Πεινούσα, βρε παιδιά. Αλλά και πάλι δεν υπάρχει δικαιολογία, είμαι υποχρεωμένη ηθικά να σας παρέχω το καλύτερο δυνατό, τόσο γευστικά όσο και οπτικά! Ουφ, τα είπα και ξεθύμανα!

Σας υπόσχομαι πάντως, σε κάθε περίπτωση, ότι το οπτικό αποτέλεσμα θα το βελτιώσω, όσο για το γευστικό... το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα το απογειώσω!

Λίστα για ψώνια
Ζύμη για πίτσα ή πίτα τορτίγια
80γρ. κρέμα γάλακτος
4 φέτες ζαμπόν μπούτι βραστό
50-80γρ. ροκφόρ
1 ντομάτα
150γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
ξερό δυόσμο
αλάτι-πιπέρι




Η γεύση αυτής της σάλτσας προήλθε διαισθητικά με ό,τι είχε περισσέψει στο ψυγείο. Κρέμα γάλακτος καιλίγο ροκφόρ. Ήδη είχα ετοιμάσει 6 πίτσες κλασικές και η ανάγκη για έναν πειραματισμό ήταν μεγάλη!

Απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι την κρέμα γάλακτος και τη στρώνουμε με το κουτάλι. Δεν είναι ανάγκη να το πάτε μέχρι την άκρη γιατί ούτως ή άλλως θα απλωθεί από μόνο του. Τρίβετε το ροκφόρ πάνω στη σάλτσα.. Αραδιάζετε απόπάνω το αλλαντικό της αρεσκείας σας.

Προτιμήστε κάτι ελαφρύ όπως ζαμπόν μπούτι βραστό και όχι καπνιστό διότι ούτως ή άλλως το ροκφόρ είναι έντονο. Στη συνέχεια, το καλύπτετε με τριμμένη μοτσαρέλα. Πάνω από τη μοτσαρέλα κόβετε ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο δυόσμο. Και... ψήνεται!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!