Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Τάρτα κοτόπουλο με σπανάκι


Αυτή η συνταγούλα είναι εύκολη, για την ακρίβεια είναι πολύ εύκολη γιατί ετοιμάζεται γρήγορα και δεν απαιτεί φύλλο. Φυσικά, αν θέλετε να φτιάξετε φύλλο τάρτας και να βάλετε μέσα τα υλικά σας, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα κανένα!

Λίστα για ψώνια
300 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκαλα 
250γρ. σπανάκι χοντροκομμένο 
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
3-4 πιπερίτσες γλυκές, ξερές, ψιλοκομμένες
1κσ. κόλιανδρο ξερό, σκόνη
100γρ. παμρεζάνα
200γρ. μοτσαρέλα
250γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
ταρτιέρα 26εκ.



Αρχικά θα κόψετε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια και θα το σωτάρετε επαρκώς ώστε να είναι καλά ψημένο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το πράσο και τις πιπερίτσες για να σοταριστούν και, τελευταίο, το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε καλά και συνεχίζουμε ελαφρά το βράσιμο με κλειστό το καπάκι. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι για να μην σας κολλήσει. 

Τέλος, προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο και τον αφήνουμε λίγο μέσα να βγάλει τα αρώματα του.

Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε την παρμεζάνα στο μίγμα ενώ ανακατεύουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας ενώ την υπόλοιπη μισή την προσθέτουμε από πάνω απότο μίγμα για να φτιάξει μια όμορφη χρυσή κρούστα.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε λίγο να ρεύσει παντού και βάζουμε την ταρτιέρα μας στο φούρνο, στους 180ο Κελσίου για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!