Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Ζύμη για αλμυρή τάρτα


Οι τάρτες είναι κλασική αξία σε ένα τραπέζι. Τα συστατικά για της ζύμης για την αλμυρή τάρτα είναι ίδια με αυτά της γλυκιάς αλλά λείπουν τα γλυκαντικά στοιχεία, δηλαδή ζάχαρη, ξύσμα και βανίλια.


Λίστα για ψώνια
250γρ. αλεύρι μπλε
150γρ. βούτυρο 
1 αβγό
1κγ. ζάχαρη
1κγ. αλάτι


Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και κάνουμε μια λακούβα όπου ρίχνουμε το βούτυρο τη ζάχαρη και το αβγό χτυπημένο. Ανακατεύουμε και πλάθουμε τη ζύμη για τα καλά, με απαλές και γρήγορες κινήσεις. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μεγάλη τάρτα ή σε μικρότερα ταρτάκια, την απλώνουμε μέσα στο σκεύος και την πατάμε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα. Την τρυπάμε με το πιρούνι και την ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσει.

Γεμίζουμε την τάρτα μας με ό,τι αγαπάμε! Κοτόπουλο με σπανάκι και ξηρούς καρπούς και τυριά; Με πατάτες, μπέικον, τυριά και κρέμα γάλακτος; Είναι μερικές από τις πολύ γευστικές επιλογές σας!

Η ζύμη μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 μέρες ή στην κατάψυξη για ένα μήνα.

Φιλιά, Φωτεινούλα 

2 σχόλια:

  1. Aξιόλογη συνταγή και χρησιμότατη.Χρόνια σου Πολλά για τις μέρες, με υγεία, αγάπη και πάντα επιτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρονια πολλα, Αρμονια, με το ωραιο ονομα! Βγαινει πολυ νοστιμη. Εγω θα εβαζα μονο τυρια, λιγη κρεμα γαλακτος, μπεικον και μανιταρια! Εσυ;

      Διαγραφή

Chit chat!!!