Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Πατατούλες φούρνου με μανταρίνι και πάπρικα


Συμβαίνει ένα πολύ περίεργο πράγμα, τα παιδιά μου αντιπαθούν τις πατάτες φούρνου! Δεν το συζητώ, οι πατάτες φούρνου αποτελούν στάνταρ λύση ευκολίας σε ένα τραπέζι. Βάζεις ένα ταψί στο φούρνο και ξεμπέρδεψες. Όμως, όπως και να τις είχα φτιάξει ποτέ δεν κατάφερνα να τους πείσω να τις φάνε. 

Αυτή τη φορά, τα κατάφερα! 

Λίστα για ψώνια
1κιλό πατάτες
5 μανταρίνια 
1 ποτήρι χυμό μανταρίνι - πορτοκάλι
2κγ. αλάτι
1κγ. πιπέρι
2κγ. πάπρικα
1 κλαδί δεντρολίβανο
ελαιόλαδο



Θα χρειαστείτε όσες πατάτες θέλετε! 

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, κυδωνάτες. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την πάπρικα. Τις λαδώνουμε και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

Καθαρίζουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε κάθετα ώστε κάθε φέτα να είναι κομμένη στη μέση και να μπορεί να δώσει ελεύθερα το χυμό της. Τοποθετούμε τις φετούλες σκόρπια μέσα στο ταψί. Περιχύνουμε τις πατάτες με το χυμό και αφήνουμε ένα κλαράκι δεντρολίβανο πάνω τους. 

Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, το οποίο το τρυπάμε για να μπορέσουν να ψηθούν οι πατάτες χωρίς να ξεραθούν, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο νεράκι στην πορεία για να μην στεγνώσουν. 

Μόλις οι πατάτες είναι μαλακές και κόβονται άνετα με το πιρούνι, είναι έτοιμες! Οι πατάτες αυτές συνοδεύουν γευστικά τα ψητά κρέατα και έχουν ελαφριά γεύση. Δοκιμάστε τις!

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!