Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Σαλάτα ρόκα με vinaigrette ροδιού


Η "απόλυτη" πρόταση σαλάτας για εορταστικό τραπέζι. Γευστική, ασυνήθιστη, ιδιαίτερη με ξεχωριστά υλικά.

Ξέρω, ξέρω, να προχωρήσω στο προκείμενο γιατί κοντεύετε να φάτε τη φωτογραφία...


Λίστα για ψώνια
1 ματσάκι ρόκα 
10-15 φύλλα φρέσκου βασιλικού 
2κσ. τριμμένο καρύδι
1παρμεζάνα σε φλύδες

Vinaigrette
2κσ. ελαιόλαδο
1/2κγ. μουστάρδα απαλή
1κσ. μαρμελάδα ρόδι σφιχτή
1κσ. μπαλσάμικο
αλάτι - λευκό πιπέρι



Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τη ρόκα. Αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια στην άκρη και την κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια, πλένουμε τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και τα αφήνουμε στην άκρη, άκοπα. Τοποθετούμε την πρασινάδα μας στο κέντρο ενός πιάτου και πασπαλίζουμε με μπόλικο καρύδι.

Ετοιμάζουμε τη vinaigrette με την οποία θα περιχύσουμε τη σαλάτα μας λίγο πριν τη σερβίρουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη vinaigrette ώστε να γίνει μια παχύρρευστη μάζα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη vinaigrette και τοποθετούμε στην κορυφή της σαλάτας φλύδες παρμεζάνας.

Απίστευτη γεύση!!!

Φιλιά, Φωτεινούλα



2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία σαλάτα Φωτεινή & δροσερή.
    Ο βασιλικός δίνει φρεσκάδα. Η vinaigrette πολύ καλή με τη μαρμελάδα ρόδι

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Μάριον! Ο βασιλικός δίνει φρεσκάδα στη στιφάδα της ρόκας και την αναεβάζει! Για το ρόδι δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερο... τέλειο!

      Διαγραφή

Chit chat!!!