Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Φιογκάκια με λαχανάκια Βρυξελλών σε σάλτσα ροκφόρ


Με "έτρωγε" ο ουρανίσκος μου να συνδυάσω το ροκφόρ με τα λαχανάκια Βρυξελλών. Γενικά, πιστεύω ότι το ροκφόρ ταιριάζει πολύ νόστιμα με τα ελαφρώς αδιάφορα στη γεύση λαχανικά και εξισσοροπεί την ιδιαιτερότητα τους χωρίς να το παρακάνει.

'Ετσι κι έγινε!

Λίστα για ψώνια
1 συσκευασία φιογκάκια
10-15τμχ λαχανάκια Βρυξελλών
50γρ, βούτυρο 
250ml κρρέμα γάλακτος
150γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί
1κσ. τριμμένο δυόσμο
αλάτι και πιπέρι



Βράζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών, χωρίς να λιώσουν, βάζοντας τα σε καυτό αλατισμένο νερό για 20λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα τα βουτάτε σε κρύο νερό και τα αφήνετε στην άκρη.

Ξεκινάτε να βράσετε τα ζυμαρικά σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ενώ ταυτόχρονα ξεκινάτε να ετοιμάζετε και τη σάλτσα για τα ζυμαρικά σας.

Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε τα λαχανάκια χωρίς να τα διαλύσουμε. Προσθέτουμε το ροκφόρ, το αφήνουμε να λιώσει για λίγο και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα υλικά να ενωθούν και να δέσει η σάλτσα. 

Πριν τα ζυμαρικά να είναι τελείως έτοιμα τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο μαζί της. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο δυόσμο και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου ... έτοιμο!

Καλή σας απόλαυση... πάω να το γευτώ όσο προλαβαίνω πριν κρυώσει!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!