Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Caprice chocolate cheesecake


Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει το cheesecake με μαρμελάδες. Για τους λάτρεις της σοκολάτας όμως το cheesecake που ετοίμασα έχει μεταμορφωθεί σε έναν μοναδικό σοκολατένιο πειρασμό που θα σας ενθουσιάσει!

Η διαδικασία πάνω κάτω είναι η ίδια με μερικές μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Λίστα για ψώνια
600γρ. τυρί κρέμα 
1/2 ζαχαρούχο
1κγ. χυμό λεμόνι
1 πακέτο πτι μπερ
125γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 μικρό κουτί caprice
125γρ. κουβεδρτούρα

Αρχικά θρυμματίζουμε το μπισκότο με τη βοήθεια του πολυμίξερ και το απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πλαϊνό τοίχωμα. Περιχύνουμε το μπισκότο με τη μαργαρίνη και την πλάθουμε πολύ καλά με τα χέρια μας για να απορροφηθεί καλά. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και την απλώνουμε πάνω στο μπισκότο. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Σε ένα βαθύ μπωλ χτυθπάμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο και το λεμόνι μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. 

Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο μίγμα μπισκότο-κουβερτούρα με απαλές κινήσεις ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα ίδιου πάχους.

Τέλος, θρυμματίζουμε τα caprice πάνω από την κρέμα δημιουργώντας ένα παχύ, γευστικό στρώμα σοκολάτας και γκοφρέτας.

Καλή σας απόλαυση!

Φωτεινούλα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!