Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Εορταστικό cheesecake με καρύδι και διακόσμηση σοκολάτας και καραμέλας


Εορταστικές οι ημέρες, εορταστικό και το γλυκάκι μας. Όταν οι καλεσμένοι φτάνουν αιφνιδίως στο σπίτι μας τότε δεν έχουμε πολύ χρόνο για να τους καταπλήξουμε. 

Θα ετοιμάσουμε ένα cheesecake με ξηρούς καρπούς, και ιδιαίτερα καρύδι, σοκολάτα και καραμέλα. Νόστιμα, επίκαιρα και γρήγορα, με λίγα υλικά και, ως εκ τούτου, οικονομικά. 



Η πρωτοτυπία εδώ επικεντρώνεται στην καραμέλα, η οποία είναι σπιτική και χειροποίητη. Φυσικά, αποκλείεται να ετοιμάσετε καραμέλα σε λίγο χρόνο, μπορείτε όμως να την έχετε φυλαγμένη στο ψυγείο σας και απλά να τη σερβίρετε με το γλυκάκι σας.

Λίστα για ψώνια
600γρ. τυρί κρέμα 
1/2 ζαχαρούχο
1κγ. χυμό λεμόνι
1 πακέτο πτι μπερ
125γρ. μαργαρίνη λιωμένη
100γρ. καρύδι χοντροτριμμένο
100γρ. καραμέλα σπιτική
125γρ. κουβερτούρα 

Αρχικά θρυμματίζουμε το μπισκότο με τη βοήθεια του πολυμίξερ και το απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πλαϊνό τοίχωμα. Περιχύνουμε το μπισκότο με τη μαργαρίνη και την πλάθουμε πολύ καλά με τα χέρια μας για να απορροφηθεί καλά. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Σε ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο και το λεμόνι μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. 

Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο μπισκότο με απαλές κινήσεις ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα ίδιου πάχους.

Τέλος, αραδιάζουμε ομοιόμορφα το καρύδι πάνω στην κρέμα. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα ενώ σε ένα άλλο μπεν μαρί ζεσταίνουμε ελαφρά την καραμέλα.

Με τη βοήθεια κορνέ, απλώνουμε "γραμμούλες" σοκολάτας και σταγόνες καραμέλας σε όλη την επιφάνεια του cheesecake.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με περηφάνια το πολύτιμο γλυκό μας.

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!