Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Vichyssoise με γλυκοπατάτα



Βασιζόμενη στην κλασική Vichyssoise που λατρεύω τόλμησα μια παραλλαγή ένεκα της γλυκοπατάτας που ήθελα να γευτώ σε σούπα βελουτέ. Δεν αδικήθηκα για την επιλογή μου, μάλιστα επιβραβεύτηκα από το σύζυγο ως η πιο νόστιμη σούπα που του είχα φτιάξει! Την τίμησε δεόντως!


Λίστα για ψώνια
2 μέτριες πατάτες
1 γλυκοπατάτα
1 πράσο
200γρ. πορτοκαλί κολοκύθα
100γρ. βούτυρο
αλάτι - λευκό πιπέρι
150ml κρέμα γάλακτος 
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο (προαιρετικά)


Η κολοκύθα είναι προαιρετική αλλά τολμώ να πω ότι την έκανε τη διαφορά της στη γλυκύτητα του αποτελέσματος, η επιλογή είναι δική σας.

Πατάτα, γλυκοπατάτα, κολοκύθα και πράσο, τα κόβουμε σε μεγάλα καρέ και τα σωτάρουμε ελαφρά σε καυτό βούτυρο, μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε την ένταση για να βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους και να συνεχιστεί το βράσιμο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο ή σκέτο βραστό νερό. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι ζεστά για να μην σταματήσει ο βρασμός των λαχανικών.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και πολτοποιούμε τα λαχανικά με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ. Στο τέλος, και λίγο πριν σερβίρουμε τη σούπα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς, δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο παχύρρευστο μίγμα.

Γαρνίρουμε το πιάτο μας με φρεσκοκομμένο τσάιβ (σχοινόπρασο) και περιμένουμε να ακούσουμε το "...μμμ"

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!