Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Μπισκότα αμυγδάλου με ελαιόλαδο


Έψαχνα συνταγή για νόστιμα μπισκότα για παιδιά και έπεσε στα χέρια μου σαν από θαύμα!


Λίστα για ψώνια
200γρ. ελαιόλαδο
200γρ. ζάχαρη μαύρη
400γρ. αλεύρι
2 αβγά
100γρ. αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
20γρ. κονιάκ 
1κγ. βανίλια
1/2κγ. αλάτι
1/2κγ. baking powder



Ξεκινάμε ενώνοντας το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και τα διαλύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αβγά, ένα -ένα και το κονιάκ. Συνεζίσουμε το μίγμα μέχρι να αφρατέψει και, στη συνέχεια, συμπληρώνουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο και τα υπόλοιπα υλικά.

Αφήνουμε να χτυπηθούν καλά στον κάδο του μίξερ και απλώνουμε το μίγμα μας πάνω σε μια λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο 1,5 εκατοστό περίπου.

Βάζουμε το ζυμάρι στο ψυγείο για να σφίξει, για 2 ώρες.

Μετά από δύο ώρες, κόβουμε το ζυμάρι με κουπάτ σε διάφορα σχήματα και ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160ο, για 18 λεπτά. 

Μην ανησυχήσετε αν σας φανούν μαλακά τα μπισκότα γιατί θα σφίξουν μόλις κρυώσουν.

Μπορείτε να τα γεμίσετε με πραλίνα ή και μαρμελάδα!

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

2 σχόλια:

  1. καλησπέρα παρακαλώ μια ερώτηση έστω και καθυστερημένα....η ζάχαρη είναι μαύρη όπως λέτε ή καστανή;διότι βλέπω στη φωτό οτι τα μπισκοτάκια σας είναι ασπρα ενώ τα δικά μου με τη μαύρη ζάχαρη έγιναν μαύρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζάχαρη είναι καστανή αλλά το χρώμα των μπισκότων έχει να κάνει και με το ψήσιμο και με τη διάλυση της στο μίγμα. Κάποιοι βάζουν και μαύρη ζάχαρη αλλά αλλάζει η υφή του μπισκότου. Μπορείς να τα δοκιμάσεις και με άσπρη με τα ίδια γραμμάρια.

      Διαγραφή

Chit chat!!!