Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Παιδικός κορμός με μαρμελάδα δαμάσκηνο και ζαχαρωτά


Ο γιός μου τρελαίνεται με κάτι γλυκάκια που κυκλοφορούν στο σούπερ μάρκετ και είναι φέτες κορμός γεμιστός με μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας. "Και γιατί να μη στα φτιάξω εγώ;", του είπα, "και θα βάλουμε και όποια μαρμελάδα θέλεις, φτιαγμένη από εμένα. Μήπως εκείνη με το μήλο αρωματισμένη με βανίλια ή κάτι σε κόκκινο όπως το δαμάσκηνο;". Του είπα και τον έπεισα. Δεν δυσκολεύτηκα κιόλας γιατί είναι γνωστός φαν της μαγειρικής μου και πρώτος δοκιμαστής! Θα το φτιάξουμε παρέα, λοιπόν, να κάνουμε κι ένα HOME Cooking οικογενειακό και παιδικό ταυτόχρονα!
Φωνάξαμε και την κόρη μου, ήρθαν και δ\υό φίλοι τους και ξεκινήσαμε τη δημιουργία!


Λίστα για ψώνια
4 αβγά
110γρ. ζάχαρη
50γρ. βούτυρο λιωμενο
50γρ. αλεύρι μπλε
1/2kg. βανίλια
1/2κ.γ. σόδα
65γρ. Κορν φλαουρ
400γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
60γρ. κουβερτούρα
διάφορα ζαχαρωτά



Πριν από όλα θα ετοιμάσουμε το παντεσπάνι μας!

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το βούτυρο. Ολοκληρώνουμε με το αλεύρι, τη βανίλια, τη σόδα και το baking powder. Καλό θα ήταν κάθε υλικό που προσθέτετε να το ενσωματώνετε πρώτα με τα προηγούμενα πριν προσθέσετε το επόμενο. Στο τέλος θα έχετε ένα παχύρρευστο μίγμα. 

Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί ώστε να περισσεύει από όλες τις πλευρές. Αραδιάζετε το μίγμα σας μέσα στη λαδόκολλα και το στρώνετε να απλωθεί παντού ομοιόμορφα. Ψήνετε το παντεσπάνι για 30 λεπτά περίπου στους 160o C. Προσοχή! μην το αφήσετε παραπάνω γιατί θα σας στεγνώσει και θα σκληρύνει!

Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και απλώνετε πάνω του τη μαρμελάδα. Το τυλίγετε, από τη μεγαλύτερη πλευρά, αγκαλιάζοντας τη μαρμελάδα, με τη βοήθεια της λαδόκολλας δίχως να την ξεκολλήσετε εντελώς. Όταν τυλίξετε τον κορμό, τσακίζετε και κλείνετε τα πλαϊνά τη λαδόκολλας για να μην τρέξει η γέμιση και βάζετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
 
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βγάζετε το κορμό από το ψυγείο, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και απλώνετε την κουβερτούρα πάνω στο ζυμάρι. Πασπαλίζετε με ζαχαρωτά ή ακόμα μπορείτε να το αφήσετε ως έχει. 

Ό,τι πρέπει για τον καφέ, το πρωινό, το γραφείο ή το σχολείο! 

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!