Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Μπανάνα-κέικ χωρίς μίξερ!


Κέικ χωρίς μίξερ γίνεται; Κι όμως γίνεται! Διάβασα τη συνταγή σε ένα ξενόγλωσσο site και ενθουσιάστηκα! Όντως είναι πανεύκολη, παν-γρήγορη και, το πιο σημαντικό, δεν χρειάζεται μίξερ. Ως εκ τούτου, λιγότερα τζετζερέδια για πλύσιμο!

Η μαγεία του κρύβεται στη μυρωδιά της μπανάνας που κατέκλυσε το σπίτι κι όλοι μας είχαμε σταθεί πάνω από το ταψί περιμένοντας να κρυώσει για να κόψουμε το κομματάκι που θα μας ταξίδευε σε ένα μαγικό κόσμο γεύσεων και αρωμάτων!

Τα υλικά απλά, τα κλασικά υλικά του κέικ και, φυσικά, μπανάνες! Οι μπανάνες θα πρέπει να είναι ώριμες, πολύ ώριμες για να μπορέσουν αν γίνουν ένας όμορφος πουρές. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...


Λίστα για ψώνια
250γρ. αλεύρι φαριν - απ
250γρ. ζάχαρη
125γρ. βούτυρο
100γρ. γάλα
2 μπανάνες ώριμες
1 βανίλια
1 αβγό χτυπημένο
λίγο αλάτι


Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια βαθιά κατσαρόλα για να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει.

Αποσύρουμε το σκεύος από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τη βανίλια και τις λιωμένες μπανάνες. Στη συνέχεια, αφού έχει πέσει η θερμοκρασία του μίγματος προσθέτουμε το αβγό ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.

Τώρα ήρθε η ώρα για το τελικό στάδιο. Ρίχνουμε το αλεύρι στο σκεύος με προσοχή να μη σβολιάσει και ολοκληρώνουμε με το γάλα. Θα έχετε μία όμορφη λεία κρέμα με βαθύ άρωμα μπανάνας.

Ιδανικά θα μπορούσατε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, θα ξεχώριζα τα φουντούκια, αλλά ακόμα κι έτσι είναι τέλειο. Δεν το έχω κάνει, απλά το φαντάζομαι, αλλά την επόμενη φορά θα  βάλω ξηρούς καρπούς και θα σας πω τα αποτελέσματα.

Ρίχνετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε στον αέρα, στους 170οC για 40 λεπτά περίπου.

Απίστευτο άρωμα, φοβερή γεύση!

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!